h i r d e t é s

Az ispánok korában űrkutatásért felelős miniszteri biztos marad Ferencz Orsolya

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az ispánok korában űrkutatásért felelős miniszteri biztos marad Ferencz Orsolya

2022. június 28. - 07:08

Ferencz Orsolya marad az űrkutatásért felelős miniszteri biztos – derült ki a Magyar Közlönyben megjelent utasításból.

A miniszteri biztos tevékenységét a továbbiakban is a külgazdasági és külügyminiszter felügyeli, a  feladatkörének ellátásához szükséges személyi és tárgyi feltételeket a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztosítja majd. 

A régi-új miniszteri biztos a következő tevékenységeket látja el:

  • Tudományos szempontból felügyeli az űrkutatási tárgyú szerződések tartalmára vonatkozóan a szükséges szabályozás kidolgozását, a szerződések előkészítését, az egyeztetésével kapcsolatos feladatok ellátását.
  • Tudományos szempontból felügyeli az űrkutatás fejlesztésére vonatkozó stratégiák, szakpolitikák összehangolását és megvalósítását.
  • A kormány űrkutatással kapcsolatos, tudományos témákhoz kapcsolódó, hazai és nemzetközi űrkutatási szervezetekben és fórumokon képviselt álláspontjára javaslatot tesz, illetve tudományos szempontból véleményezi és képviseli azt.
  • Tudományos-szakmai vonatkozásban felügyeli a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért és űrtevékenységért felelős főosztályának tevékenységeit.

Ferencz Orsolya illetménye a kormánytagok  és az államtitkárok jogállásáról szóló törvényben foglaltak szerint kerül megállapításra.

A miniszteri biztos az Európai Űrügynökség (ESA) magyar delegációjának vezetője. 2018 óta tölti be az űrkutatásért felelős miniszteri biztosi pozíciót, melyet most „a kinevezés visszavonásáig, de legfeljebb két évre” hosszabbítottak meg. (Index)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s