h i r d e t é s

Az indiai mutánsra figyelmeztet a WHO

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Az indiai mutánsra figyelmeztet a WHO

2021. május 20. - 14:16

A koronavírus ellen az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által jóváhagyott minden vakcina véd minden vírusvariáns ellen - közölte csütörtökön a világszervezet, mindazonáltal óva intette az európaiakat attól, hogy elővigyázatlanul tervezzék meg külföldi utazásaikat.

Forrás: Medical Xpress

"Még ha javul is a járványügyi helyzet Európában, a nemzetközi utazásoktól még tartózkodni kell az újabb bizonytalanságok - különösen az Indiából kiindult új variáns - állandó fenyegetése miatt" - jelentette ki Hans Kluge, a WHO európai igazgatója. Catherine Smallwood, az európai részleg rendkívüli helyzetekkel foglalkozó vezetője hangsúlyozta, hogy az Indiából kiindult variáns veszélyessége még nem ismert, és hogy a járványnak még messze nincs vége.

A WHO adatai szerint a Nyugat-Európától Közép-Ázsiáig terjedő térségben az utóbbi egy hónapban 60 százalékkal - 1,7 millióról 685 ezerre - csökkent az új megfertőződések száma.

"Biztató a tendencia, de továbbra is ébernek kell lennünk, mert ha újra nő a nemzetközi utasok száma, ha óvatlanul engedik meg ismét a tömegrendezvényeket, akkor ismét súlyosbodni fog a járvány" - figyelmeztetett Kluge. (MTI) / atv.hu


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s