h i r d e t é s

Az igazi tavasz még várat magára

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az igazi tavasz még várat magára

2021. március 19. - 05:54

 

Sándor, József és Benedek zsákjában ezúttal nem érkezik meleg idő, cserébe a szelet elviszik, viharos szélre már nem kell számítani.

CIVILHETES olvasói fotó

A napsütést gyakran zavarhatják gomolyfelhők, több tájegységünkön is előfordulhatnak átmeneti jelleggel futó záporok, hózáporok, néhol akár az ég is megdörrenhet, apró szemű jég is eshet. Az északi-északnyugati szél északkeleten élénk lehet, de a záprokat, hózáporokat is kísérhetik élénk, erős lökések.
Hajnalban -6 és +1, napközben 3 és 8 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szombaton elsősorban a Dunántúlon számíthatunk záporokra, hózáporokra, de nyugaton, északnyugaton havazás is kialakulhat. Eközben a Dunától keletre többfelé szakadozottabb lehet a felhőzet. Nyugaton az északias szél lehet élénk, erős, máshol a keleti-északkeleti szelet kísérhetik élénk lökések. Hajnalban az ország legnagyobb részén fagyhat, délután pedig 2-9 fokot mérhetünk, nyugaton lesz napközben hidegebb az idő. Reggelre többfelé pára, köd képződhet.

Vasárnap a déli tájakon kisebb eső, havas eső, kezdetben gyenge havazás előfordulhat, máshol száraz időre van kilátás. Északon, északnyugaton és nyugaton számíthatunk a legtöbb napsütésre. A Dunántúlon erős lökések kísérhetik az északias szelet. A hideg reggelt követően délutánra 4 és 10 fok közé melegedhet a levegő.

Orvosmeteorológia

Nem lesz front térségünkben, de az átlagosnál hidegebb időben görcsös panaszok jelentkezhetnek, illetve a kopásos eredetű ízületi panaszok is felerősödhetnek. Alacsony lesz a hő- és komfortérzet.

Jellemző lehet a kedvtelenség, fáradtság, bágyadtság, egyeseknél fejfájás is jelentkezhet, vérnyomáspanaszok is előfordulhatnak.

Öltözzünk melegen, rétegesen, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s