h i r d e t é s

Az Európai Ügyészség Magyarországon is indíthat vizsgálatokat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az Európai Ügyészség Magyarországon is indíthat vizsgálatokat

2020. július 08. - 06:15

 

Magyarország nem lépett be az Európai Ügyészségbe, mert a nemzeti együttműködés rendszere nem igazán kívánja azt, hogy kivizsgálják a korrupciós ügyeket.

Laura Codruta Kövesi az Európai ügyészség vezetője - Forrás: Sustin Laura Codruta Kovesi Facebook oldala

Azt pedig különösen nem, hogy külföldön is figyelemmel kísérjék az európai pénzek útját Magyarországon.

A Sepsiszentgyörgyön született román ügyésznő erről nyilatkozott az Euronews-nak. Laura Codruta Kövesi úgy lett az Európai ügyészség vezetője, hogy saját hazája, Románia nem támogatta jelölését. Bukarestben ugyanis sok magasrangú vezetőt juttatott rács mögé amikor a korrupció ellenes ügyészség vezetője volt a román fővárosban.

Magyar cégek ellen is indulhat vizsgálat abban az esetben, ha nemzetközi pénzügyi bűncselekmény gyanúja áll fenn – hangsúlyozta Laura Codruta Kövesi.

Újabb nagy pénzosztás jön

Július 17-18-án uniós csúcstalálkozó lesz, melyen dönthetnek a 750 milliárd eurós válságkezelő alap felosztásáról illetve a következő uniós költségvetésről. Heves viták várhatóak, mert sok tagállam azon a véleményen van: kössék valamiféle kritériumokhoz a pénzek szétosztását! Ellenkező esetben ugyanis követhetetlenné válik az európai pénzek útja az egyes tagállamokban… (fuhu.hu)


 

h i r d e t é s