fbpx Az Európai Csalás Elleni Hivatal vizsgálhatja Cseh Katalin ügyét | CIVILHETES

h i r d e t é s

Az Európai Csalás Elleni Hivatal vizsgálhatja Cseh Katalin ügyét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az Európai Csalás Elleni Hivatal vizsgálhatja Cseh Katalin ügyét

2021. augusztus 01. - 06:55

 

Csaknem három hete jelentkezett egy rejtélyes álarcos, aki azt állította, hogy egy kettős játékot űző politikust fog lebuktatni. A sajtóban végül a momentumos Cseh Katalint nevezték meg.

Forrás: Demokrata

Kicsivel több mint három perc alatt megismerhető az a céghálózat, amelyet a sajtó Cseh Katalinhoz köt. Ilyen hosszú az a videó, amit a PestiSrácok.hu készített, és amiben felvázolták azt, hogy miként épül fel az egy telephelyre bejelentett társaságok rendszere. A Magyar Nemzet írt először arról, hogy a Pannónia Nyomda Kft. – amelynek 2013 és 2018 között Cseh Katalin volt az ügyvezetője – adott esetben olyan fióktelepet választott magának, amellyel nagyobb arányú európai uniós támogatást lehetett megszerezni. A Fidesz szerint felmerül az európai uniós forrásokat érintő csalás gyanúja, ezért az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordulnak – hangzott el az M1 Híradójában.

Állítólag hat, látszólag önálló cég kapcsolatrendszerét tárták fel, amely cégek egymással összedolgozva 4,7 milliárd forintnyi uniós forrást – ahogy fogalmaztak – „gründoltak” a Cseh család köréhez tartozó cégeknek.

A nagyobbik kormánypárt európai parlamenti képviselője hozzátette: Cseh Katalin mindennel kapcsolatban korrupciót, visszaélést, pénzlenyúlást kiált, ezzel vádaskodik. A fideszes politikus közölte:

„akasztják a hóhért”, Cseh Katalin lelepleződött.

„Feketelistára az uniós pénzzel visszaélőket! Meg kell védenünk az uniós pénzeket a korrupciótól. Mi azért dolgozunk, hogy az EU-s pénzeket ne lehessen ellopni – ezeket mind Cseh Katalin mondta. Természetes, hát, hogy e szerint kell eljárni a Cseh Katalin-ügyben” – szögezte le. (hirado.hu)


 

h i r d e t é s