h i r d e t é s

Az EU a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról egyezett meg az Egyesült Királysággal és Örményországgal

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Az EU a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról egyezett meg az Egyesült Királysággal és Örményországgal

2021. október 28. - 13:56

Az Európai Bizottság egyenértékűségi határozatot fogadott el Örményországgal és az Egyesült Királysággal a koronavírus elleni védettséget igazoló okmányok kölcsönös elfogadásáról, ezzel a két ország csatlakozott a koronavírus-járvány elleni küzdelmet célzó uniós rendszerhez - erről tájékoztatott a brüsszeli testület csütörtökön.

forrás: www.vg.hu

A határozat értelmében az Egyesült Királyság és Örményország illetékes hatóságai által kiállított Covid-tanúsítványok egyenértékűek az EU digitális Covid-igazolványával, az általuk kibocsátott tanúsítványokat mostantól ugyanolyan feltételekkel kell elfogadni az EU tagországaiban, mint az uniós igazolást. Ezzel egyidejűleg a két ország megállapodott abban, hogy elfogadja az uniós digitális Covid-igazolványt minden ilyen igazolással rendelkező beutazó esetében.

A bizottsági közlemény Didier Reynders igazságügyi biztost idézte, aki úgy nyilatkozott, hogy a biztonságosabb utazás valósággá vált az EU védettségi igazolványának köszönhetően, amely mára vezető globális szabvánnyá vált. Ez idáig négy kontinens 45 országa csatlakozott az uniós rendszerhez, amelyeket a következő hetekben és hónapokban továbbiak követnek majd. Az EU nyitott marad arra, hogy más országok is csatlakozzanak az EU rendszeréhez - mondta.

A csütörtökön elfogadott határozatok október 29-től lépnek hatályba. (MTI)


h i r d e t é s

Clicky