h i r d e t é s

Az éttermekben és a szórakozóhelyeken is kötelező lesz a maszk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az éttermekben és a szórakozóhelyeken is kötelező lesz a maszk

2020. október 29. - 11:49

 

Hétfőtől szigorodik a maszkviselés

Müller Cecília országos tisztifőorvos - Forrás: MTI

Már a vendéglátó- és szórakozóhelyeken is kötelező lesz a viselése, és sportrendezvényeken is csak akkor lehet levenni, ha valaki fogyaszt. A napi tájékoztatón kiderült, hány egészségügyi dolgozót kellett eddig átvezényelni.

Csaknem 50 ezer az aktív koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, egyre többen vannak kórházban, és csütörtökre virradóra sem kevesebb halottat regisztráltak, mint 56. Friss járványadatok itt.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese beszámolt arról, szigorodik hétfőtől a maszkhasználat Magyarországon, a vendéglátóhelyeken és szórakozóhelyeken is kötelező lesz a maszk viselése, a sportrendezvényeken bevezetett szigorítások után, csak az étkezés idejére szabad azt levenni.

A szabályszegés esetén akár az adott helyet is bezárhatják - tette hozzá.

A hétvégével kapcsolatban (mindenszentek, halottak napja) elmondta, megerősítik a rendőri jelenlétet a temetőkben és azok környékén. Kérnek minden, temetőbe érkező embert, hogy ők is mindig viseljenek maszkot.

Továbbra is vannak, akik ellen a rendőrségnek kell fellépnie helytelen maszkviselés miatt, 14 ember ellen már szabálysértési feljelentésre is szükség volt.

Hatósági házi karanténok: 11 823 ellenőrzés rendőri ellenőrzés történt egyetlen nap alatt. E-ellenőrzést 1193 karanténos vállalt.

Galgóczy Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője a tájékoztatón elmondta, az egyéni felelősség most nagyon fontos, kerülni kell a zsúfolt helyeket, és a napi adatok felsorolását követően szólt a 200 új tesztegység bevetéséről is.

Kért mindenkit, oltassa be magát influenza ellen, a megfelelő mennyiségű oltás rendelkezésre áll, úton van az oltási helyek felé. Tisztázta, mindkét, rendelkezésre álló oltóanyag biztonságos. Figyelmeztetett, hogy bár duzzanat, fájdalom lehet az oltás helyén, az elmúlik. (Infostart)


 

Kommentek

h i r d e t é s