h i r d e t é s

Az Emirates humanitárius légi hidat létesített a járvány sújtotta Indiába

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az Emirates humanitárius légi hidat létesített a járvány sújtotta Indiába

2021. május 11. - 09:08

 

Az Emirates humanitárius légi hidat hozott létre Dubaj és India között a sürgős orvosi és segélyszállítmányok szállítására, hogy ezzel is támogassa az országot a kialakult drámai járványhelyzet megfékezésében.

A légitársaság ingyenes teherszállítási kapacitást biztosít kilenc indiai városba közlekedő járatain, hogy a segélyszervezetek minél hamarabb eljuttathassák a segélyszállítmányaikat oda, ahol szükség van rájuk. A segélyszervezetek a Dubaji Nemzetközi Humanitárius Város elnevezésű központon keresztül foglalhatnak cargo kapacitást az Emirates gépein segélyszállítmányaik számára.

Az elmúlt hetekben az Emirates SkyCargo már szállított gyógyszereket és orvosi felszereléseket menetrend szerinti és charter teherszállító járatokon Indiába. A légi híd keretében küldött első szállítmány vasárnap indult el Delhi városába és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) több mint 12 tonna segélyszállítmányát juttatta el az indiai nagyvárosba. 

Az Emirates aktív szerepet vállalt a COVID-19 világjárvány elleni küzdelemben, melynek keretében Budapestre tíz, járványkezelést segítő rakománnyal teli áruszállító gép érkezett. A vállalat az elmúlt évben több ezer tonna orvosi felszerelést szállított hat kontinensre. Teherszállító kapacitását úgy bővítette, hogy Boeing 777-300ER típusú utasszállító repülőgépeinek turistaosztályáról eltávolította az üléseket, valamint rakományt helyezett el az üléseken és a fej feletti tárolókban. Ezen túlmenően az Emirates SkyCargo a Dubai Vaccine Logistics Alliance keretében partnerséget kötött az UNICEF-fel és más dubaji szervezetekkel, hogy a COVID-19 oltóanyagokat Dubajon keresztül gyorsan és biztonságosan eljuttassa a fejlődő országokba. Eddig közel 60 millió adag COVID-19 vakcinát szállítottak az Emirates járatain, ami a világon beadott összes COVID-19 vakcinaadagból közel 5 százaléka.
 


 

Kommentek

h i r d e t é s