h i r d e t é s

Az ellenzék tematizál a Facebookon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az ellenzék tematizál a Facebookon

2021. március 01. - 09:19

 

A Telex tizennegyedszer tette közzé heti Facebook-mérlegét, amelyben egyértelmű tendencia kezd kibontakozni.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A Telex heti Facebook-mérlegét egy hosszabb távú folyamat megállapításával kezdi. Bár a Fidesz ismert arról, hogy profi kommunikációs csapatának hála, gondosan ügyel arra, hogy ő tematizálja a közbeszédet, és ez a képessége sokat nyom a latba ahhoz, hogy tartsa vezető szerepét a politikai mezőnyben, most ez meginogni látszik. Az elmúlt 11 éves kormányzása alatt egyszer-kétszer volt olyan időszak, amikor az ellenzék tudta átvenni a kezdeményezést, az elmúlt hetek újra ilyennek tűnnek. Legalább is a Facebookon.

Az előző héten Jakab Péter párizsi fogyasztása, és az őt érő prolizálás dominált a Facebook kommunikációban. Ezen a héten ismét egy jobbikos politikus, Stummer János rendkívüli bejelentése az Puskás Aréna alá tervezett alagútról, robbantotta fel a közösségi médiát. Nem meglepő, hogy ez a bejegyzés volt a második legjobban megosztott közéleti tartalom a Facebookon. Szintén tendencia szerű az, ahogy a megosztások versenyében is rendre alul marad a kormány, ahogy azonban egyre inkább a lájkok számában is. Szokatlan, de a héten az is megtörtént, hogy a Jobbik posztjai összességében több kedvelést kaptak, mint a Fidesz.

Legnépszerűbb posztjai is ellenzéki politikusoknak voltak, olyannyira, hogy az első 10 legnépszerűbb személyes közéleti tartalom közé csak ellenzéki politikusok bejegyzései kerültek be.

A heti összesített Facebook verseny ennek megfelelően szintén ellenzéki győzelemmel zárult. Jakab Péter ötödik hete áll az élen. Szijjártó Péter ismét a második lett, Hadházy Ákos visszakapaszkodott a harmadik helyre, míg Orbán Viktor visszacsúszott az ötödikre, az őt visszaelőző Karácsony Gergely miatt.

Via Telex (veszpresszo.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s