h i r d e t é s

Az ellenzék népszavazási kérdéseinek támogatására buzdít az LMP

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Az ellenzék népszavazási kérdéseinek támogatására buzdít az LMP

2021. december 11. - 12:00

Az ellenzék által kezdeményezett és a Kúria által "átengedett" népszavazási kérdések támogatására buzdított szombati online sajtótájékoztatóján az LMP országgyűlési frakcióvezető-helyettese

Forrás: Új szó

Csárdi Antal elmondta: azt szeretnék, hogy az álláskeresési támogatás folyósításának időtartama 270 napra növekedjen a jelenlegi 90-ről, valamint a budapesti diákváros az eredeti terveknek megfelelően épüljön meg ahelyett, hogy helyére a kínai Fudan Egyetem költözne.

Kifejtette: a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetben még most is sokan veszítik el az állásukat. Az álláskeresők gyakran nem találnak három hónap alatt a képzettségüknek megfelelő munkát, ami megmutatja, hogy az állam által biztosított járadék folyósításának ideje nem elegendő.

A Fudan Egyetemről azt mondta: a kormány magyar adóforintokból hozna ide egy olyan elitegyetemet, amelyet a magyar diákok csak korlátozottan vehetnének igénybe, hiszen sokan nem tudnák kifizetni a tandíját. Az arra szánt mintegy 500 milliárd forintból ráadásul a magyar felsőoktatást is színvonalassá lehetne tenni.

Ráadásul - folytatta - ezáltal Kína egy olyan ideológiai transzfert valósítana meg, amelyre Magyarországnak nincs szüksége. Ha mégis megvalósul az egyetem, azzal mind a főváros vezetését, mind a magyar állampolgárokat átverik - fogalmazott.

Helyette egy olyan kulturális diákközpontot kellene építeni Dél-Pestre, amely a diákok lakhatását szolgálja - hangsúlyozta. (MTI)


Kommentelne? Kattintson ide!