h i r d e t é s

Az ég kék, a fű zöld, az operatív törzs pedig tájékoztat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az ég kék, a fű zöld, az operatív törzs pedig tájékoztat

2020. május 30. - 11:49

 

Friss bejelentéseket tett az operatív törzs

Operatív törzs - Forrás: Magyarország Kormánya / Facebook

A bizonytalan járványügyi helyzetre való tekintettel az operatív törzs nem ajánlja ponthatárhúzó bulik szervezését.

3867-re emelkedett a magyarországi regisztrált koronavírusos esetek száma, az egy napos növekmény 26 fő, az elhunytak száma 7-tel több, mint pénteken, 524 család gyászol már. Ellenben 2142-en már meg is gyógyultak, az aktív betegek száma 1201-re csökkent, közülük 22 a súlyos beteg. Az operatív törzs szombaton is összeült, 11 órára pedig tájékoztatót hívott össze.

Lakatos Tibor, az ügyeleti központ vezetője tájékoztatójában elmondta, a magyar állampolgároknak már könnyebb hazatérni Bulgária irányából, egyre szélesebb körnek nem kell már 14 napos karantén. Köztük vannak azok, akik hivatalos úton jártak.

"Hosszú időszak vége felé közeledünk" - mondta. "A könnyítések nyilván szükségesek ahhoz, hogy az élet visszatérjen a régi medrébe. A könnyítések nem jelentik azt, hogy a védelmi intézkedéseket ne kellene betartani, a szociális távolságtartás és a maszkviselés kiemelten szerepeljen a magatartási szabályok között, hisze jöhet egy második hullám."

Szlávik János, a Szent László Kórház infektológus főorvosa az egészségügyi dolgozók április 10. óta tartó mindennapjaiba engedett betekintést. Hosszan ecsetelte, hogyan telik most kollégáinak egy-egy munkanapja, a sokszoros átöltözést, az állandó fertőtlenítést és a fegyelmezetten tűrt bizonytalanságot írta le.

"Nem csak azt kellett megtanulni, hogy kell felvenni a védőfelszerelést, hanem azt is, hogy kell levenni" - mondta még. (infostart.hu)


 

h i r d e t é s