h i r d e t é s

Az autót is eltakarította a hókotró - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Az autót is eltakarította a hókotró - VIDEÓ

2021. december 10. - 16:39

Szándékosnak nem mondanánk, lehet, a holttér miatt nem látta a hókotró sofőrje az autót, de ez a szerencsétlen sofőrt még nem vigasztalja.

Forrás: Vezess

Szentpéterváron történt a kellemetlen eset: nemrég egy hótoló véletlenül egy autót is letakarított az útról, nem csak a havat. Azt meg kell hagyni, hogy elég rossz ívben közlekedett a munkagép és az autó a holttérbe kerülhetett.

A holttér a zárt karosszériájú járművek előtt, mellett és mögött az a terület, amely a vezető számára a visszapillantó tükrök használatával sem látható be. A holttér megakadályozza, vagy csökkenti, hogy a vezető lássa a járműve közelében mozgó másik közlekedőt. Ezért anélkül gázolhatja el, hogy észrevenné. Akit nem lát, arra figyelni, vigyázni sem tud, és itt jön a képbe a személyautósok felelőssége.

A holttér méretét az utóbbi években az autóbuszokra, kamionokra szerelt speciális tükrök alkalmazásával igyekeznek csökkenteni, de egyrészt ennek korlátai vannak, másrészt rengeteg régebbi gépjármű is üzemel, amelyeken nincsenek újabb fejlesztésű tükrök, harmadrészt a legkorszerűbb tükrök mellett is előfordul, hogy a vezető nem észleli a holttérben lévő embert, kerékpárt, autót, motorost. (Vezess)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s