h i r d e t é s

Az ausztrál kormány törvénnyel leplezné le az internetes trollokat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Az ausztrál kormány törvénnyel leplezné le az internetes trollokat

2021. november 29. - 07:19

Az ausztrál kormány következetesen kezeli az internetes trollkodást, ezért most bevezetik a “trollellenes” közösségi médiatörvényt, melynek célja, hogy felelősségre vonja a szolgáltatókat a sértő tartalmak miatt.

Az új törvény úgy kezeli a közösségi médiaszolgáltatókat, mintha ők maguk írták volna a platformokon megjelenő kommenteket, ezzel lehetővé téve számukra, hogy keresetet nyújtsanak be az ausztrál bíróságokra rágalmazás jogcímén. Amennyiben a kereset bíróság elé kerül, úgy a szolgáltató köteles “leleplezni” az internetes trollt, és meg kell osztania a felhasználó személyes adatait.

Scott Morrison, Ausztrália miniszterelnöke nagyon komolyan veszi az internetes zaklatást, és úgy véli, az országban a szólásszabadság szerves részét képezi az, hogy az ember felelősséget vállaljon azért, amit kimondott. Meglátása szerint csak akkor lehet biztosítani a szólásszabadságot, melyet az ausztrálok nagyra tartanak, ha mindenki vállalja a felelősséget tetteiért.

A szólásszabadság nem azt jelenti, hogy gyáván elbújhatsz otthon, és ott gyalázkodhatsz, rágalmazhatsz és zaklathatsz embereket névtelenül, és megpróbálhatod tönkretenni az életüket.

A miniszterelnök azt is megosztotta, hogy a törvény még nem lépett életbe, ugyanis először egy konzultációt tartanak róla, majd a parlament megszavazza – hozzátette, a parlament döntő többsége maximálisan támogatja a törvényt. Mindez azt jelenti, ha a törvényt elfogadják, akkor ezentúl az országban senki sem rejtőzhet majd álprofilok mögé, és aki mégis ezt teszi, felelősségre lesz vonva – írja a Nine News. (liner.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky