h i r d e t é s

Az amerikaiak több pénz segítségével eltérítettek egy Franciaországba készülő, maszkokkal teli gépet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az amerikaiak több pénz segítségével eltérítettek egy Franciaországba készülő, maszkokkal teli gépet

2020. április 03. - 14:45

 

Régóta tudjuk, hogy mindent a pénz határoz meg, ez a jelenlegi világjárvány okozta vészhelyzetben hatványozottan igaz.

A kép illusztráció! - Forrás: Reuters

Kínában egy maszkokkal roskadásig pakolt repülőgép már felszállni készült, amikor érkeztek az amerikaiak, alaposan rálicitáltak a vételárra és sikeresen megszerezték a szállítmányt az USA számára.

A hírt a The Guardian szellőztette meg a hét közepén.

Amerikai vevők térítettek el egy repülőnyi orvosi maszkot, amit Kínából szállítottak volna francia vevőknek. Jean Rottner, a Franciaország keleti részén lévő Mulhouse város orvosa megerősítette, hogy a környékbeli kórházak rengeteg maszkot rendeltek Kínából, ugyanis a meglévő felszerelésük már nem elegendő a dolgozók védelmére a sok koronavírusos beteg ellátása közben. A szállítmányból azonban egy repülőnyi maszk egyáltalán nem érkezett meg.

Sajtóhírek szerint a maszkok be voltak pakolva egy szállítógépbe, ami a sanghaji reptéren várt a felszállásra, amikor ismeretlen amerikaiak jelentek meg a kifutópályán, kezükben több kötegnyi készpénzt lengetve. Rottner szerint végül háromszor-négyszer annyit ígértek a maszkokért, amennyit a francia kórházak, és a megállapodás után a repülő egy meg nem nevezett amerikai repülőtérre szállította a maszkokat.

A francia önkormányzatok összesen kb. 1 milliárd maszkot rendeltek, ezek kb. negyedét Kínából. Az ország orvosai és önkormányzati vezetői többször jelezték, hogy jelentős munkájukba kerül még a megállapodások megkötése után is, hogy biztosítsák a maszkok megérkezését, ugyanis egyre gyakoribb, hogy az út során valaki, valahol megpróbálja az árra ráígérve eltéríteni a szállítmányokat. (444.hu) / borsod24.com


 

Kommentek

h i r d e t é s