h i r d e t é s

Az amerikai hadsereg éjjellátó technológiája tisztára sci-fi - VIDEÓ

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Az amerikai hadsereg éjjellátó technológiája tisztára sci-fi - VIDEÓ

2021. május 06. - 18:16

 

Az Egyesült Államok hadseregének legújabb technológiája révén egy szemüveggel pásztázhatják végig éjjel a katonák a terepet.

Forrás: Lancer Brigade / Twitter

Az IFLScience magazin tudósításából kiderült, hogy az úgynevezett Enhanced Night Vision Goggle-Binocular (ENVG-B) technológia lényegében egy multifunkcionális szemüveg továbbfejlesztett változata.

Az előző verzióhoz képest az új szemüveg nagyobb felbontással és kontraszttal rendelkezik, valamint az AR-t, vagyis a kiterjesztett valóságot is felhasználja, melynek köszönhetően valós időben képes a szerkezet azonosítani és kielemezni az ellenséges katonákat.

Az ENVG-B-ben a zöld foszforcsöveket fehérre cserélték, ezáltal jobb kontrasztot kaptak kedvezőtlen körülmények között is.

A szemüveghez integrált hőkamera is jár, melynek segítségével a katonák átláthatnak a poron, a füstön, valamint a vizuális akadályokon is. A beépített akkumulátorral együtt 1,13 kilogrammot nyom a szerkezet, a feltöltés után 7,5 órán át képes működni.

Egyelőre kérdéses, hogy az egész hadsereg is használni fogja-e az ENVG-B-t, a fejlesztések azonban egészen biztosan folytatódnak majd. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s