fbpx Az amerikai DoorDash magába olvasztotta a finn Wolt futárszolgálatot | CIVILHETES

h i r d e t é s

Az amerikai DoorDash magába olvasztotta a finn Wolt futárszolgálatot

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Az amerikai DoorDash magába olvasztotta a finn Wolt futárszolgálatot

2021. november 10. - 14:53

 

Az amerikai DoorDash Inc. és a finn Wolt Enterprises OY közös szerdai bejelentése szerint az amerikai vállalat teljes egészében részvénykibocsátásos konstrukcióban megvásárolta a finn vállalatot.

Forrás: AppJobs

A tranzakciós részvényárfolyam mintegy 7 milliárd euróra teszi a Wolt piaci tőkeértékét, azaz nagyjából a háromszorosára, mint amennyi a cég éves forgalma. A felek 2022 első felére várják a tranzakció véglegesítését a szokásos felügyeleti jóváhagyások megszerzése esetén. 

Az akvizícióval 22 európai ország piaca nyílik meg az egyébként is gyors ütemben terjeszkedő DoorDash előtt, és ezzel összesen 700 millióra emelkedik működési területének  lakosságszáma. A DoorDash az európai terjeszkedés előtt már az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és Japán 7 ezer városában állt élelmiszerfutár-szolgáltatásával ügyfelei rendelkezésére. Elemzők az idén 65 százalékos forgalomnövekedést várnak a DoorDash-től. Az élelmiszer házhozszállítással foglalkozó amerikai DoorDash Inc. részvénye szerdán több mint 16 százalékkal emelkedett a tőzsdén kívüli forgalomban azt követően, hogy bejelentette a finn Wolt megvásárlását. (MTI)


 

h i r d e t é s