h i r d e t é s

Az akkumulátoros kerti gépeké a jövő. Sőt, már a jelen is!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Az akkumulátoros kerti gépeké a jövő. Sőt, már a jelen is!

2022. május 11. - 09:29

Az akkumulátoros kerti gépek térhódítása megkezdődött. És nem véletlen, hogy egyre nagyobb szeletet foglalnak el az eladási adatokból készült tortadiagramokon. Ezek az eszközök ugyanis számos olyan előnnyel rendelkeznek a benzinmotoros társaikhoz képest, ami verhetetlenné teszi őket.

Forrás: hqbolt.hu

Ha te is szeretnéd őket használni, de eddig még bizonytalan voltál, akkor ennek most vége. Segítünk neked a döntésben, ugyanis összeszedtük az előnyeiket, hogy lásd te is, miért érdemes ilyen termékre váltani.

Melyek is ezek az akkumulátoros kerti gépek?

Az HQBOLT.HU-nál megtalálható akkumulátoros kerti kisgépek kategóriájába tartoznak a láncfűrészek, sövényvágók, szegélyvágók, lombfúvók, gyepszellőztetők és még a fűnyírók is. Bár szintén ilyen áramforrást használnak a robotfűnyírók, az már egy komolyabb, önjáró szint, ezért nem soroljuk őket ide. De az elv ott is ugyanez: 100%-ig hordozható, saját erőforrásról való elektromos működés.

Ma már számos olyan kerti kisgép elérhető akkumulátoros változatban, melyek eddig nem. Ez nem azt jelenti, hogy ezek mindegyike korábban robbanómotoros volt, de például kellett hozzá a hosszabbító, mert hálózati áramforrással működött. De nézzük is, hogy milyen előnyökkel rendelkeznek az aksival működő modellek!

Környezetbarát megoldás

Különösen zavaró tud lenni, ha a saját portánkon belül füstöl valami, igaz? Mindig jobban zavar minket, ha a közvetlen környezetünkben történik a környezetszennyezés. Pedig nemcsak ekkor, hanem mindig a kevésbé szennyező megoldásokat kellene előnyben részesítenünk.

Az akkumulátoros kerti kisgépek tökéletes alternatívát jelentenek számunkra. Semmilyen károsanyag kibocsátással nem járnak. Sőt, akár teljesen zöld energiával is dolgozhatunk, ha napelem van a háztetőnkön, és azt használjuk a töltésre.

Semmi kábel!

Bár valóban jó megoldást jelentett az elektromos gépek megjelenése, azokat is volt még hova fejleszteni. Bár ezek már nem pöfögtek ki magukból füstöt, a kábelekkel olykor meggyűlt a bajunk. Egy dolgon javítottunk, közben azonban egy másik problémát teremtettünk. Mivel általában az áramvételi forrástól távol használjuk ezeket az eszközöket, minden esetben hosszabbítóval kellett biztosítanunk a megfelelő energiát.

Ennek azonban az akkumulátoros kerti kisgépek megjelenésével vége! Ezek már nem kizárólag környezetbarátak, de többé a kábelekkel sem kell bajlódnunk ahhoz, hogy megfelelően működjenek.

Kisebb zajterhelés

A modern, akkumulátorral szerelt gépek már sokkal halkabb működésre képesek, mint elődeik. És azért nem mindegy sem nekünk, sem a szomszédnak, hogy mennyire hangosak ezek az eszközök. Sokkal komfortosabban érezhetjük magunkat a munkánk során, ha kisebb zajterhelés ér minket.

Ha megnézed, számos olyan előnyt soroltunk fel, amik már önmagukban is elegek lennének ahhoz, hogy valakit meggyőzzünk ezekről a kisgépekről. Most már, hogy elolvastad az összeset, biztos vagyok benne, hogy te is ezek mellett teszed le a voksod. És jól teszed. Megéri akkumulátorosra váltani!


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s