fbpx Az ABC helyett a vidéknek szóló üzeneteken kellene gondolkodni! | CIVILHETES

h i r d e t é s

Az ABC helyett a vidéknek szóló üzeneteken kellene gondolkodni!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Az ABC helyett a vidéknek szóló üzeneteken kellene gondolkodni!

2021. augusztus 01. - 08:56

 

A szivárványügy már Budapesttől 30 km re sem érdekes.

Kékkel jelöltem Magyaroszág azon területét, ahol eredményes az ellenzék kommunikációja és fehérrel, amerre nem igazán mennek át a kék területen elhangzottak.

Miközben a társadalom állapota és fejlődése szempontjából jelentős szerepe van a szivárvány ügynek, azonban a választás szempontjából kontraproduktív, sőt már rövidtávon is káros. Ahhoz, hogy ez a téma része lehessen a közbeszédnek, az oktatásnak, ahhoz választást kellene nyerni.

A magyar vidék konzervatív, a szegényebb részein az országnak meg ultrakonzervatív, ez abban nyilvánul meg, hogy képtelen mást el és befogadni, mint amit a kormányzati média mond és sugall nekik. (Természetesen, mint minden általánosítás ez is hibás, mert nem homogén rendszerekről van szó, azonban a vektora a rendszernek megegyezik az állítással.)

Az ország területének közel 30%-n ellehetetlenült, vagy ellehetetlenülőben van a normál emberi együttműködés rendszere, 5-600 település 1,5-2,0 millió lakója, roncstársadalmi viszonyok között él, értelmiség és szakemberek nélkül. Nekik igazából mindegy, hogy ki a meleg vagy leszbikus, vagy transznemű, nekik egyet tanítottak, hogy „ezeket utálni, csúfolni, büntetni kell, éppen ezért azérintettek titkolódzanak és „bujkálnak”, legjobb esetben elhagyják a lakóhelyüket, pusztán félelemből, egy élhetőbb lét reményében.

Az ellenzék, talán a Jobbikot kivéve, követi azt a Gyurcsány által meghatározott politikai koncepciót, mely szerint a 10 ezer alatti települések érdektelenek, de ez ma már nem igaz, minden település érdekes, az egyforduló és a megváltoztatott választókörzetek miatt.

Orbán és csapata nagy hatékonysággal nyomja a szivárvány ügyet, a migránst, a szem kilövetést, a Gyurcsány ellenességet és nem utolsósorban a Brüsszel ellenességet. Orbánnal kapcsolatban a szavazói szerelmi viszonyban vannak, amibe az időnkénti megcsalás is belefér, az ellenzéki oldalon függőséget csak Gyurcsány tudott kialakítani, a DK nevezetű politikai hitgyülekezettel.

Mivel az ellenzéki oldalon kevés az érzelem, (ezt maga az összefogás sokszínűsége és sokfélesége eleve kizárja), marad az érdek és a remény.

A jelenlegi ellenzék sajnos az érdeket egyelőre nem tudja kiszolgálni, mert ahhoz el kellene hitetni, hogy kormányzóképesek és vannak közérthető ügyeik. Jelenleg az Orbán takarodjon és az elszámoltatáson kívül, csak olyan üzeneteik vannak, amelyek vagy hosszútávon az ország alapvető érdekei ellen mutatnak, (családi pótlék megháromszorozása a szegénység ellen az igazságosságért), valamint a többszintű személyi jövedelemadó, amely újra fékezné, hogy a hazai vállalkozói réteg tovább erősödjön.

A Fidesz alapkoncepciója, hogy a hazai vállalkozói kört preferálva új felső-középosztály jöjjön létre, a nemzet és az egyén szempontjából hibátlan, mivel erős középosztály nélkül nincs erős nemzet. Az már egy másik kérdés, hogy ezt hogyan és milyen eszközökkel csinálta, a verseny és a jogbiztonság kivégzésével.

Érthető mondatok, képviselhető ügyek kellenének, mert ezek nélkül Orbánnak újra 2/3-a lesz!


 

Kommentek

h i r d e t é s