h i r d e t é s

Az 5 leggyakoribb pókeres hiba, amit el kell kerülnöd

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Az 5 leggyakoribb pókeres hiba, amit el kell kerülnöd

2022. augusztus 10. - 15:42

A póker egy izgalmas kártyajáték, amit számos kezdő játékos nagyon szeret kipróbálni. Azonban érdemes tudni, hogy bár alapesetben ez is szerencsejáték, némi készséget mégis igényel, különösen akkor, ha a nagy poker oldalak valamelyikén játszanál. Az alábbiakban bemutatunk 5 olyan hibát, amit érdemes elkerülni, ha szeretnél többet nyerni, mint veszíteni.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A lenti szabályok közül három van, ami a legfontosabb:

  • Gyakorolj nagyon sokat!
  • Alkalmazz különböző stratégiákat!
  • Soha ne kockáztass több pénzt, amennyit megengedhetsz magadnak!

A közepes minőségű hand-ek védése

Nagyon nehéz megtanulni, hogy a handed hol helyezkedik el a tartományodon belül, és sok játékos elköveti azt a hibát, hogy félreértékeli a kezét. Ha elkezded túlértékelni (és túllicitálni) a közepes erősségű kezeidet, azt fogod tapasztalni, hogy az értéktétjeidet túl gyakran megadják a jobb kezek, és nem találsz elég blöfföt a tartományod kiegyensúlyozásához.

Például a negyedik párral és az alatti értékkel való licitálás gyakran túl kevés értéket jelent, attól függően, hogy az előző körökben hogyan alakult az akció, és gyakran csak a jobb kezek fogják megadni. Ezekben a helyzetekben jobb, ha elviszed a showdown-értékedet, vagy checkelsz az ellenfelednek, és esetleg blöffölsz, ha úgy gondolod, hogy ellenfeleid is blöffölnek.

Gyakorlás hanyagolása

Ha ebben a játékban egy helyben topogsz, nem fejlődsz, akkor lemaradsz. Vannak játékosok, akik folyamatosan dolgoznak, és új stratégiákat fejlesztenek ki, és egyre több szoftver jelenik meg, amelyek segítenek megérteni az optimális stratégiákat és azt, hogyan lehet azokat a játékodba beépíteni.
A győztes játékosok gyakori hibája, hogy azt hiszik, "kitalálták" a játékot, vagy legalábbis eléggé kitalálták ahhoz, hogy képesek legyenek legyőzni a játékokat, amiket játszanak. Amit nem vesznek figyelembe, az az a tény, hogy a többi játékos az adott játékban talán keményebben dolgozik, mint ők, és a lustaságuk az előnyükbe kerülhet. Biztos lehetsz benne, hogy Lendvai Tamás sem úgy nyerte meg a Poker World Series-t, hogy nem gyakorolt éjt nappallá téve!

A blindok következetes bevédése

Annak ellenére, hogy más helyzetekhez képest jó árat kapsz a vakon lévő handek védelméért, ez nem jelenti azt, hogy őrülten el kell kezdened mindent védeni. Sok játékos rábeszéli magát arra, hogy sok gagyi kezet megadjon, amikor vakon van, mivel úgy gondolja, hogy az árengedmény megéri.

Mivel azonban a helyzetből kikerülsz, nagyon nehéz megnyerni a potot licitálós előny nélkül, és ha nagyon sokféle kezet megadsz, akkor sokszor leszel kénytelen checkelni/bedobni. Ahelyett, hogy sok rossz kezet megadsz, próbáld meg csak ezeket eldobni, vagy növeld meg a 3-betűs tartományodat, hogy esélyt adj magadnak a pot megnyerésére.

Minden kézre ugyanannak a stratégiának a használata

Ha megnézed a póker optimális játékmódjait, sok kéz "vegyes stratégiájú". Ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy a legmagasabb eredményeket érd el egy leosztásból, nem játszhatod mindig ugyanúgy. Például sok felső páras kezet néha checkelünk, néha kis téttel, néha pedig nagy téttel játszunk.

Ha mindig ugyanúgy játszol bizonyos kezekkel, akkor nem csak, hogy nem a legmagasabb EV-t hozod ki a kezedből, de sokkal könnyebben olvashatóvá is válsz. A figyelmes játékosok észreveszik, hogy mindig a felső pároddal fogadsz, és mindig checkelsz a második pároddal, és ennek megfelelően fognak reagálni.

Többet teszel kockára, mint amennyinek az elveszítését megengedheted magadnak

Szerencsejátékok során soha ne játssz több pénzzel, mint amennyit megengedhetsz magadnak, hogy elveszíts. Ez nem csak személy szerint felelőtlenség, de a játékodra is nagy hatással lesz. Ha úgy ülsz le az asztalhoz, hogy tudod, hogy nem engedheted meg magadnak, hogy elveszítsed az előtted lévő pénzt- nagyobb valószínűséggel fogsz veszíteni.

Ez azért van, mert túlságosan félni fogsz ahhoz, hogy a pókerben való győzelemhez szükséges agresszív lépéseket megtedd, és ez arra fog vezetni, hogy passzívabban játszol, és a nuts-ra vársz, mielőtt pénzt tennél be. A diók azonban nem jönnek elég gyakran ahhoz, hogy ez egy életképes stratégia legyen, és a passzív póker gyakran vesztes póker, így minél passzívabban játszol, hogy megpróbáld megmenteni a pénzed, annál valószínűbb, hogy veszíteni fogsz.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky