h i r d e t é s

Átadták a megújult Függetlenségi parkot Újbudán

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Átadták a megújult Függetlenségi parkot Újbudán

2020. június 05. - 15:56

 

Teljesen újjáépült és a XXI. század igényeinek megfelelően alakult át Újbudán a Függetlenségi park. 

A kép illusztráció! - Forrás: ujbuda.hu

A „Budapest 2019 – Európa sportfővárosa” program részeként 7 fővárosi, köztük 3 újbudai park újul meg. A XI. kerületben elsőként a Függetlenségi park felújítása fejeződött be.

A bruttó 25 millió forintos beruházás eredményeként a Főkert, a korábban elhanyagolt területen felújította a szökőkutat és az emlékművet, köré pedig pihenőteret épített. A park szélén körbefutó széles járdákon belül új multifunkcionális tér is készült. A sportterületen street workout eszközök, nyugágyak, padokkal kialakított pihenőhely illetve egy automata illemhely is várja a kikapcsolódni és sportolni vágyókat.

A megnyitón Gy. Németh Erzsébet Budapest főpolgármester-helyettese azt mondta, hogy a mozgás újabb és újabb tereit kell a fővárosban létrehozni, hiszen egy város nem pusztán beton, hanem parkok, zöld területek hálózata.

Bakai-Nagy Zita, Újbuda sportért is felelős alpolgármestere arról beszélt, hogy nemcsak az élsport, hanem a szabadidősport és tömegsport is fontos, ennek megfelelően alakult át Újbuda sportfinanszírozási rendszere. Emlékeztetett arra is, hogy a XI. kerületben 80 játszótér és sportpark működik, ezek továbbfejlesztése pedig folyamatosan zajlik.

Zakar András, a beruházást végző Főkert vezérigazgatója megköszönte az újbudaiak türelmét, hiszen a park felújítása márciusban befejeződött, de a járvány miatt azt csak most tudták átadni a kerület lakóinak.

Újbudán a Petőfi híd lábánál lévő Egyetemisták parkjának fejlesztése 2-3 héten belül befejeződik. A harmadik helyszín a Gazdagréti lakótelep déli részén lesz, ahol szintén többfunkciós sportterület készül és a környéket is rendbe fogják tenni. A tervezett parkok látványtervei a Főkert honlapján is elérhetőek: https://www.fokert.hu/sportfovaros/


 

Kommentek

h i r d e t é s