h i r d e t é s

Árnyékkormánybiztos lett a DK-ban, a Párbeszédből kiugrott Kocsis-Cake Olivio

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Árnyékkormánybiztos lett a DK-ban, a Párbeszédből kiugrott Kocsis-Cake Olivio

2023. január 25. - 14:22

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd korábbi parlamenti képviselője, pártigazgatója lett a Demokratikus Koalíció környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztosa.

Dobrev Klára és Kocsis-Cake Olivio - Forrás: Hírstart

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök szerdán online sajtótájékoztatón elmondta, hogy ezzel párhuzamosan bővülnek Oláh Lajos környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter feladatkörei, mert ő ezentúl környezetvédelmi, klímaügyi és innovációs árnyékminiszterként dolgozik majd.

Oláh Lajos úgy értékelt, a Fidesz-kormányban nincs normálisan működő tárca vagy terület, az egyik legmostohább pedig a környezetvédelemé.

A Demokratikus Koalícióhoz a múlt héten csatlakozó Kocsis-Cake Olivio arról beszélt, hogy ma Magyarországon "lényegét tekintve (...) nincs állami környezetvédelem". A Fidesz nem látja el ezt a feladatát, sőt, sokszor maga a kormánypárt az, amely veszélyt jelent a környezetre a kiemelt állami beruházások miatt - tette hozzá. Szerinte a kabinetnek nincs elképzelése arról, hogy a súlyosan szennyező és drága fosszilis energiáról hogyan tér át az ország a megújuló energiákra, és nincs széles körű, a lakosság számára elérhető energiahatékonysági támogatási rendszer sem.
Ahhoz, hogy ezeket a problémákat megoldják, kormányváltásra van szükség - szögezte le. (MTI)


Kommentelne? Kattintson ide!