fbpx Apróhirdetésben keres "kémeket" a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat | CIVILHETES

h i r d e t é s

Apróhirdetésben keres "kémeket" a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Apróhirdetésben keres "kémeket" a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat

2021. július 23. - 06:50

 

Miközben tombol a lehallgatási botrány, a külgazdasági és külügyminiszter boldogan üdvözölte az első végzős akadémista hírszerzőket, akiknek szavai szerint „lesz dolguk”. Arról nem beszélt, hogy eközben miért kell álláshirdetésben toborozni „kémeket”.

A kép illusztráció! - Forrás: Szijjártó Péter Facebook oldala

Bár a magyar kormány illetékes döntéshozói folyamatosan terelnek, Varga Judit igazságügyi miniszter már a helyettesében meg is találta az egyik bűnbakot a Pegasus-ügyben, miután közölte: Völner Pál hatásköre, hogy kit hallgatnak le. Gulyás Gergely a mai Kormányinfón már egyértelműen közölte: a Pegasus-ügy csak egy hisztéria, a botrány mindössze arra alkalmas, hogy az államba és titkosszolgálatba vetett bizalmat aláássa.

A témával kapcsolatban már a népszerű nemzetközi közösségi platform vezetője is megszólalt. A WhatsApp csevegőszolgáltatás vezetője, Will Cathcart komoly aggodalmát fejezte ki a történtek kapcsán. Mint fogalmazott „több cégnek, és főleg a kormányoknak lépéseket kellene tenniük azért, hogy az NSO Group elszámoltatható legyen”.

A történtek ismeretében bizarr időpontban, szerdán, a vasárnap kirobbant Pegasus-botrány kellős közepén adta át Szijjártó Péter a Hírszerző Akadémia első végzőseinek az okleveleit. „Különös kihívások állnak előttünk: a járvány újabb hulláma, migráció, új világgazdasági korszak és folyamatos beavatkozási kísérletek. Lesz dolga az újonnan végzett hírszerző kollégáknak” – írta Facebook-oldalán a külügyminiszter. A Hírszerző Akadémiáról annyit tudhatunk, hogy az Információs Hivatal személyi állománya számára a hírszerző szakképzés és hírszerző továbbképzés megszervezéséről és lebonyolításáról gondoskodik.

Mindeközben s a fentiek ismeretében több mint meghökkentő hirdetést tett közzé az ismert álláshirdetői portál.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Műveleti Felderítő Igazgatósága ugyanis különleges felderítői feladatai végrehajtására keres „a belügyi pálya iránt érdeklődő, mozgalmas munkára vágyó, a változatosságot kedvelő és bíró, fiatal férfiakat és nőket”.

Fő feladatként jelölik meg a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat közterületeken végzendő különleges műveleti feladatainak végrehajtását. A jelentkezéshez mindössze érettségi bizonyítvány, magyar állampolgárság, büntetlen előélet, a hivatásos szolgálati jogviszony vállalása, a nemzetbiztonsági követelményeknek való megfelelés, valamint egészségügyi és pszichológiai alkalmassági vizsgálatok sikeres teljesítése a belépő.

Előnyt jelent többek között az elektronikai eszközök iránti érdeklődés és nem igényel a munkakörben elvártnak vélt eddigi tapasztalatot.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat honlapja szerint az elektronikusan beérkező jelentkezéseket 12 hónapig tárolják. Mint hozzáteszik: alapesetben. (Hírklikk)


 

Kommentek

h i r d e t é s