h i r d e t é s

Alföldi továbbra is nemkívánatos személy Zalaegerszegen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Alföldi továbbra is nemkívánatos személy Zalaegerszegen

2018. március 10. - 12:24

 

"Olyat tapasztaltam meg, amit eddig még soha..." - írja a nepszava.hu.

Forrás: 168ora.hu

A színész-rendező a Facebookon osztotta meg történetét, melyre a hvg.hu  figyelt fel.

A városvezetés fenyegetései miatt Alföldi Róbert újabb zalaegerszegi beszélgetős műsorát is lemondták – erről a színész-rendező Facebook-bejegyzésben írt. Mint fogalmaz, azért osztja meg ezt, ami vele történt, mert

olyat tapasztaltam meg, amit eddig még soha, aminek a létezését – figyelve a valódi valóságot ebben az országban – csak sejtettem.

A hét elején derült ki, hogy egy több hónappal ezelőtt március 22-re meghirdetett, Alföldi vendégszereplésével rendezendő talk-show-t a szervezők technikai okokra hivatkozva lemondták. A színész leírja, hogy a szervezés több hónapon keresztül tartott, és időközben figyelmeztette a rendezőket, hogy

"évekkel ezelőtt volt egy kalandja" a zalaegerszegi önkormányzattal, ahol

a polgármester úr, nagyon határozottan közölte a színház vezetésével, hogy ugyan sikeres előadást rendeztem, de nem szeretné, ha újra dolgoznék a zalaegerszegi színházban.

Pillanatokon belül kiderült, hogy a parlamenti képviselő tiltotta le az estet. És még akkor sem állt ki senki, hogy felnőtt módon elmondja az igazat, amikor már egyre nagyobbá dagadt a botrány.

Lásd a Népszava korábbi cikkét.

Ezek után helyi civilek kezdtek szervezni egy újabb estet, amire Alföldi azonnal igent mondott, az időpontban is megállapodtak, és abban is, hogy nem politizálni fognak.

És ma kaptam egy levelet.

Hogy nincs olyan hely Zalaegerszegen, amit bérbe mernének adni, hogy megtartsák az eseményt. Sem szálloda, sem étterem, sem téli kert, sem semmilyen nagyobb helyiség. Mert félnek, mert megfenyegették őket, mert nem merik.

Hogy nincs olyan ember Zalaegerszegen, aki moderálná a beszélgetést velem, mert félti a munkáját, mert szóltak neki, hogy jól gondolja meg, hogy akarja-e még a munkáját

 – írja a színész.

nepszava.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s