h i r d e t é s

Alföldi Róbert szerint nem a Borkai-videón múlott a választási eredmény

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Alföldi Róbert szerint nem a Borkai-videón múlott a választási eredmény

2019. október 23. - 06:59

 

Alföldi Róberttel készített interjút a csütörtökön megjelenő Magyar Narancs, amelyből egy kis részletet már közzé is tettek.

Alföldi Róbert - Forrás: jegy.hu

A Nemzeti Színház volt igazgatóját annak apropóján kérdezték az önkormányzati választásról, hogy a művész többször is egyértelművé tette, támogatja Karácsony Gergelyt, sőt, komoly visszhangot kiváltó közös rendezvényen is szerepelt vele.

Arra a kérdésre, hogy mit érzett az önkormányzati eredmény láttán, Alföldi azt mondta a Magyar Narancsnak:

„Eufóriát éreztem. Reményt.”

Ezek után leszögezte:

Nem fogok pályázni semmilyen igazgatói posztra. Baromira nem lenne elegáns. Arról, hogy Karácsony mellé álltam, azt gondolom, független értelmiségi döntés volt. Pofáztam, pofáztam, de most már úgy éreztem, tenni is kell valamit.

A Borkai-ügyről azt mondta:

Jót röhögtem a Washington Post cikkén, amelyben rácsodálkoznak, miként választhatták újra a győri polgármestert a történtek fényében. Nem értették, hogyan történhetett. Mi azért ezt nagyon is értjük. „A magyar virtus.” Én amúgy sokakkal ellentétben azt gondolom, hogy bár biztosan ez az ügy is hozzátett valamit a végkifejlethez, de ha nincs ez a videó, akkor is közel hasonló eredmény születik. Mert az emberek azt tapasztalták meg, hogy milyen az, amikor a hatalom megfeledkezik róluk, és csak önmaga boldogulásával és gyarapodásával foglalkozik.

Az ajánlóból kiderül, hogy a csütörtöki interjúban Karácsony Gergely megválasztása mellett szóba került a független színházak megmentése, Tarlós homofóbiája és Dörner György Újszínháza, a le- és kitiltások, illetve az is, vajon be fog-e durvulni a NER az önkormányzati választásokat követően. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s