h i r d e t é s

Akkumulátoros kisautók gyerekeknek: hogyan működnek?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Akkumulátoros kisautók gyerekeknek: hogyan működnek?

2022. március 09. - 10:51

Az akkumulátoros kisautók a gyerekeket is megajándékozzák a vezetés élményével. Remek választás egy ilyen járgány születésnapra, karácsonyra vagy egyéb jeles alkalmakra. Az akár 6 km/h-val is száguldozó kis járművek közül azonban a széles választéknak köszönhetően nehéz a választás. Az alábbiakban megnézzük, hogyan működnek az akkumulátoros kisautók és milyen szempontok alapján érdemes dönteni közülük!

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az akkumulátoros kisautó jellemzői

A szülők nagy örömmel és lelkesedéssel lepik meg ezekkel a kicsi járműcsodákkal a kicsiket, ám vásárlás előtt nem árt átgondolni azt sem, hogyan működnek. Az akkumulátoros kisautó – nevéből is adódóan – akkumulátorral megy, amelyet rendszeresen tölteni kell 8-12 órán keresztül. Típustól függően kb. 1-1,5 óráig futnak egy töltéssel, ezt a gyermek súlya, a terepviszonyok és az időjárás is befolyásolja.

Bizonyos modellek már az egészen pici, 1-1,5 éves gyerekek szórakoztatására is alkalmasak, míg a nagyobb teljesítményűek akár 8 éves korig is használhatóak. A járművek mérete is igen változatos ennek függvényében. A különféle akkumulátoros kisautókat könnyen összehasonlíthatja egymással az emaki.hu weboldalon. A választékban felfedezhető markoló, tűzoltóautó, monster truck, terepjáró, Mercedesre vagy BMW-re hajazó kisautó is. A gyerek személyiségének és érdeklődési körének megfelelően érdemes kiválasztani a megfelelő terméket.

Az autók változatos teljesítménnyel rendelkeznek. A leggyengébb, 6 V-os járgány sík terepen, kb. 3 km/h-s sebességgel való közlekedésre alkalmas, a 12 V-os már fűben, könnyű terepen is elmegy. Egy 24 V-os elektromos kisautó terhelhető a leginkább, ezek már a nehezen járható pályával is megküzdenek és nagyobb (6 km/h-s) végsebességre képesek. Az elektromos kisautók mindegyike biztonsági övvel ellátott, bizonyos típusaik távolról is irányíthatóak, így abszolút biztonságosak a legkisebbek számára is. Összeszerelést követően máris használatba lehet venni őket.

Elektromos kisautó vásárlási szempontok

Ahány akkumulátoros kisautó, annyi különböző adottság. Épp ezért nincs könnyű dolga akkor, ha egy ilyen masinával szeretné megajándékozni gyermekét. Vásárlás előtt érdemes mérlegelni az alábbiakat:

  • az akkumulátoros kisautót használó gyerek kora: 2-5 éves kor között a távirányítóval ellátott kocsik ajánlottak
  • a terepviszonyok
  • az autó súlya: egy több tíz kg-os masinát nehéz lesz a lépcsőházban cipelni
  • az ülések száma: a kétüléses modelleket testvérek is használhatják
  • az akkumulátor cserélhetősége

A jobb teljesítményű, 5-8 éveseknek szánt akkumulátoros kisautók nagyobb sebességgel képesek közlekedni, ami az önállóság érzésével ruházza fel a kicsiket és nagy örömöt okoz számukra. Szinte mindegyik autó rendelkezik LED-fényekkel, az „igazi” autókhoz hasonlóan lehet rajtuk zenét hallgatni, dudálni és sokszor a motor zúgásának is hangja van. Az elindulás és a megállás pedálok segítségével történik.

Az akkumulátoros kisautók felhőtlen szórakozást ígérnek a gyerekek (és szüleik) számára, mégis biztonságosak és sokoldalúan használhatóak. Egy ilyen ajándék igazi nagyágyú a meglepetések körében!


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s