h i r d e t é s

Ahová mindenképpen érdemes ellátogatni júniusban és júliusban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ahová mindenképpen érdemes ellátogatni júniusban és júliusban

2015. június 19. - 14:34
0 komment

Az idei nyár is tele van zenével, kiállítással, családi programokkal, rendhagyó eseményekkel, rengeteg olyan programmal, melyekre vétek lenne nem elmenni.

Hogy miért?
Mert megérdemeljük!

Mindjárt itt van a Budapesti Nyári Fesztivál, mely június 12-én vette kezdetét, s egészen augusztus 30-ig tart, tehát körbeöleli az egész nyarat, s olyan programokkal vár minden kultúrára éhes látogatót, mint a Nemzeti Filharmonikusok koncertje, a Szegedi Kortárs Balett világszínvonalú bemutatója, vagy éppen Edward Maya rendhagyó szimfonikus előadása.
Ugyanakkor rengeteg színházi programra is számíthatunk, így például a rendezvény szolgál helyszínéül a szezonnyitó Színházi Szemlének.

Bánk manapság a Bánkitó Fesztivál látogatóitól a leghangosabb, s az ország egyik legnyitottabb fesztiváljára ezrek látogatnak el évről évre, hiszen érdemes. De Bánkon már júniusban megindul az élet, hiszen június 26-án kezdődik a kétnapos Louis Armstrong Jazzfesztivál, mely idén már sorban a 11-dik. Fellép többek között a Benkó Dixieland Band; Wycliffe Gordon; a világhírű jazz hegedűs, Scottt Hamilton, és az idén a Zeneakadémia 50 éves Jazz tanszakát ünneplő Kőszegi Allstars Jazz Band, más nagy nevek mellett Szakcsi Lakatos Bélával és Kőszegi Imrével.

Persze nem csak zenéről és színházról szólnak a hazai programok. Azok sem maradnak izgalmas és felüdítő rendezvények nélkül, akiket inkább a történelem, érdekelne lovagokkal, végvári vitézekkel és rengeteg látványos, interaktív programmal.
Ugyanazon a hétvégén, tehát július 10-től 12-ig tart mind a csobánci Gyulaffy napok, mind pedig a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok. Előbbi a török korba kalauzolja el a történelem ezen korszakának szerelmeseit, míg az Európa-szerte népszerű és elismert Palotajátékok Károly Róbert királytalálkozójának állít emléket közel 1000 kosztümös fellépővel, rengeteg páncélos gyalogossal és lovassal (köztük Kassai Lajos világhírű lovasjásszal), fegyverbemutatókkal, csatákkal, olasz zászlóforgatók látványos műsorával és a Visegrádi Királyi Dobosok szakadatlanul lüktető ritmusaival. Esténként a finom boroké és remek koncerteké a főszerep. Visegrád idén is átalakul tehát egy hétvégére július elején!

A lehetőségek tárháza tehát nagyon gazdag. Ember legyen talpán, aki teljes biztossággal képes kiválasztani a legjobb nyári programokat.

 

(Fotó: orientpress.hu)

 

 

Posted by SEJT on 2015. június 19.

 


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s