h i r d e t é s

Agyonlőtt egy rendőr egy késsel hadonászó színes bőrű lányt Columbusban – videó

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Agyonlőtt egy rendőr egy késsel hadonászó színes bőrű lányt Columbusban – videó

2021. április 21. - 11:45

 

Az ohiói eset szinte pont egy időben történt a George Floyd ügyében hozott ítélet kihirdetésével.

Forrás: Fox 8

Egy rendőr lelőtt kedden egy 16 éves afroamerikai lányt az Egyesült Államokban, az ohiói Columbus városában, miután késelési kísérletről szóló bejelentésre érkezett egy családi házhoz – közölték a hatóságok.

Az ohiói eset helyi idő szerint kedden késő délután történt, körülbelül fél órával az előtt, hogy egy minneapolisi bíróságon az esküdtszék minden vádpontban bűnösnek találta Derek Chauvin volt rendőrtisztet a Floyd-ügyben. Chauvin tavaly május 25-én, egy rendőri intézkedés során perceken keresztül térdelt az afroamerikai George Floyd nyakán, és ezzel a vád szerint a férfi halálát okozta.

A columbusi rendőrség bejelentésre érkezett egy házhoz, és kaotikus helyzettel szembesült. A rendőrségi sajtótájékoztatón közzétett testkamerás videofelvételen látható, hogy több ember tartózkodott az épület előtt, és egy fiatal lány késsel hadonászva nekirontott két embernek. Az egyik rendőr meglőtte a támadót. A lány kórházban halt bele sebesüléseibe.

Az incidens után tiltakozások voltak több Columbus utcáin, illetve az incidens helyszínénél.

Andrew Ginther columbusi polgármester nyugalomra intett. Azt mondta, a felvételből ítélve a rendőr azért nyitott tüzet, hogy megvédjen egy másik fiatal lányt.

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. (MTI) / Infostart


 

Kommentek

h i r d e t é s