h i r d e t é s

Áfacsalásba keveredett egy szegedi képviselő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Áfacsalásba keveredett egy szegedi képviselő

2020. július 29. - 06:07

Több százmillióról van szó.

Joób Márton - Forrás: Hirado.hu

Az Origo értesülése szerint több százmillió forintos áfacsalás gyanújával őrizetbe vette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Joób Márton szegedi önkormányzati képviselőt (Összefogás Szegedért Egyesület).

Az Origo úgy tudja, hogy a NAV már hosszabb ideje nyomozott a politikus ügyében. A hírportál megkeresésére az adóhatóság annyit közölt, hogy folyamatban lévő ügyben nem nyilatkozhatnak. Barnáné Horváth Melinda, a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense az MTI érdeklődésére ugyanezt mondta. Az Origo értesülése szerint Joób letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság.

Az üggyel kapcsolatban a szegedi önkormányzat megjelentetett egy közleményt, ebben azt írták: "Megdöbbenve értesültünk Joób Márton ügyéről, amiről semmilyen ismeretünk nem volt, és amelynek semmi köze nincs képviselői munkájához. Reméljük, hogy a vállalkozói tevékenységével kapcsolatos hír nem igaz, és tisztázza magát a vádak alól."

Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke 2019 októberében arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy információik szerint a NAV számlavásárlás ügyében indított vizsgálatot Joób cége ellen. A Szegedma az ügyben akkor megkereste a képviselőt, de választ nem kapott.

Az Opten nyilvántartása alapján Joób jelenleg három cégben tulajdonos, kettőben a feleségével együtt. Az Origo cikkéből nem derül ki, hogy a NAV-vizsgálat melyik céggel vagy cégekkel kapcsolatban zajlik, az önkormányzat közleménye azonban egyértelműsíti, hogy a képviselő vállalkozói tevékenységével, és nem politikai munkásságával van összefüggésben. Az egyik cég reklámozással, a másik futárpostai tevékenységgel, a harmadik számítógépes programozással foglalkozik.

Az Origón kedd kora este megjelent cikk szerint az MSZP-s Joób Márton a szegedi polgármester, a szocialista pártból a tavalyi önkormányzati választás után kilépő Botka László legszűkebb köréhez tartozik, az önkormányzatban a család- és szociálpolitikáért, illetve sportért felelős tanácsnok. A képviselő a 2018-as országgyűlési választáson az MSZP és a Párbeszéd képviselőjelöltje volt Csongrád megye 2-es körzetében, de B. Nagy László, a Fidesz-KDNP jelöltje megelőzte.

Joób Márton egy korábbi interjúban hangsúlyozza, hogy nem tagja az MSZP-nek. (24.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s