h i r d e t é s

Abbahagyja a Facebook az arcfelismerő alkalmazások használatát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Abbahagyja a Facebook az arcfelismerő alkalmazások használatát

2021. november 03. - 06:03

A Facebook kedden bejelentette, azon túl, hogy felfüggesztik az arcfelismerő rendszerek alkalmazását, több mint egymilliárd ember adatait fogják törölni.

A kép illusztráció! - Forrás: Digital Trends

Az eljárást főként arra használták, hogy a fotókon ne lehessen jelölni azokat, akik szerepelnek rajta. A végső döntést hosszas mérlegelés után hozták meg, azt követően, hogy megnézték, milyen pozitív és negatív utóhatásai lehetnek a technológiának – írta a Washington Post.

„Komoly aggodalomra ad okot az arcfelismerő technológia társadalomban elfoglalt helye, miközben a szabályozó hatóságok még mindig dolgoznak egy egyértelmű szabályrendszeren a használatára vonatkozóan. A folyamatos bizonytalanság közepette úgy gondoljuk, hogy helyénvalóbb az arcfelismerés használatát az esetek szűkebb körére korlátozni” – olvasható a cég közleményében.

A Facebook döntésével jelentős változás történhet a platformon, melynek optimalizálásáért rengeteget tehetnek. A közösségi óriás eddig pont a merészségről és az adatvédelmi jogok felrúgásáról volt híres, az elmúlt hónapokban azonban láthatóan a biztonság és az óvatosság felé vették az irányt.

Mark Zuckerbergék algoritmusa egyébként tökéletesen felismerte az embereket, és folyamatosan gyűjtötték az adatokat és információkat arról, pontosan milyen ütemben öregszik egyes személyek arca, ezt az értékes tudást pedig felhasználhatták volna további AI által vezérelt rendszerekben, ám végül nem volt hozzá elég bátorságuk. (liner.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s