h i r d e t é s

A záporok zivatarok napközben megszűnnek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A záporok zivatarok napközben megszűnnek

2020. október 04. - 06:02

 

Markáns ciklon áramlási rendszerébe került a Kárpát-medence. Az említett ciklon hidegfrontja az éjszakai órákban átvonul az országon záporokat, zivatarokat gerjesztve.

CIVILHETES olvasói fotó

Vasárnap a reggeli, kora délelőtti órákban még a délkeleti országrészben is, majd napközben már inkább csak a Kisalföldön kísérhetik a déli, délnyugati szelet viharos, 70 km/h feletti lökések.

A zivatarok nyomában kezdetben még helyenként várható intenzív csapadék (lokálisan akár >20mm), 60-80 km/h közötti, néhol 90 km/h körüli szélroham, esetleg jégeső. Reggel és délelőtt a rendszer lecsendesülve halad tovább kelet felé. Vasárnap a déli órákra várhatóan északkeleten is megszűnnek a záporok és zivatarok, majd estefelé a Tiszántúlon ismét kialakulhatnak zivatarok.

A Dunántúlon gyengén felhős, napos idő lesz, de reggel a középső és keleti országrészben még több lesz a felhő, és ott több helyen zápor, néhol zivatar is lehet, majd ott is gyorsan csökken a felhőzet, kisüt a nap, megszűnik a csapadék. Az esti órákban a Tiszántúlon ismét gomolyfelhők képződnek, és ott helyenként újra lehet zápor, zivatar. A délies szél nagy területen lesz erős, néhol viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 26 fok között alakul. Késő estére 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfőn délelőtt a felhős és napos időszakok egyaránt jelen lesznek, helyenként záporeső előfordulhat. Délután közepesen felhős lesz az ég, helyenként záporeső, esetleg néhol zivatar kialakulhat. A délnyugati szél erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között alakul.

idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s