h i r d e t é s

"A vuhani vírus ehhez képest egy szelíd jószág volt"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"A vuhani vírus ehhez képest egy szelíd jószág volt"

2021. szeptember 23. - 06:09

A delta-variánsról nyilatkozott Merkely Béla

A kép illusztráció! - Forrás: WBAY

"A második és harmadik hullámhoz ez nem lesz hasonlítható" - mondta a Life TV reggeli műsorában Dr. Merkely Béla. Akkor ugyanis meredeken emelkedtek a számok, annál a mostani enyhébb. Figyelmeztetett, hogy főként az oltatlanok vannak veszélyben, vagyis a felnőtt lakosság körülbelül 30 százaléka, és a 80 év felettiek 20 százaléka. "Minél idősebb valaki, annál több a mellékhatása vagy a szövődménye egy ilyen vírusfertőzésnek" - tette hozzá. 

Elárulta, hogy a delta-variáns nagyjából hasonló tüneteket mutat, mint a korábbiak, de azért van különbség. "A legfőbb különbség a delta-variáns és az úgynevezett régi, vuhani vírus között, hogy sokkalta jobban fertőz" - mondta. Hozzátette, hogy az eredeti vírus esetén egy fertőzött személy oltatlan közegben a megbetegedése során két és fél másik személynek adta át a vírust, a delta variáns esetében ez a szám 8. Így már azok a védekezési formák, mint a maszk, a távolságtartás és a kézmosás sem olyan hatékonyak, de ettől még hangsúlyozta, hogy szükségesek.

A vuhani vírus ehhez képest egy szelíd jószág volt.A delta-variáns még akkor is utol fogja érni az oltatlanokat, ha elzárkóznak a külvilágtól" - árulta el. (life.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s