h i r d e t é s

A villanyautósok útja egy kicsit bonyolultabb lett az Adria felé

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A villanyautósok útja egy kicsit bonyolultabb lett az Adria felé

2021. június 23. - 07:35

 

A magyarok egyik legkedveltebb nyaralási célpontja a horvát tengerpart, ahová néhány napja már akár védettségi igazolvány nélkül szabadon lehet utazni, mivel Horvátország a zöld zónába sorolta Magyarországot.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A remek és egyelőre többségében ingyenes villámtöltő hálózatnak köszönhetően sokan elektromos autóval kelnek útra az Adriára. A legnagyobb helyi szolgáltató, az ELEN töltői eddig plug&charge módszerrel működtek, azaz nem volt szükség applikációra vagy RFID azonosítóra a töltés elindításához, a kábel csatlakoztatásakor azonnal és automatikusan indult a töltés, vagy az oszlop kezelőszerveit kellett használnunk.

villanyautosok.hu azonban most figyelmeztet, hogy a jövő héten változik a rendszer, június 30-tól már csak az ELEN okostelefonos applikációval indíthatók majd a töltőoszlopok. A töltés indításához az oszlopokon elhelyezett QR kódot kell leolvasni, vagy kézzel kiválasztani az alkalmazásban a megfelelő töltőt. Az alkalmazás Android és iOS rendszerre egyaránt letölthető. Az alkalmazásban természetesen látható a töltők elhelyezkedése térkép és lista nézetben, a töltők pillanatnyi állapota, valamint a navigációs alkalmazásunkba is átküldhetjük a töltő címét, így egy gombnyomással kezdeményezhetünk útvonaltervezést a kiszemelt töltőoszlophoz. A töltők használata egyelőre ingyenes marad. (Infostart)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s