h i r d e t é s

A világ 5 legbizarrabb eltűnési ügye

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A világ 5 legbizarrabb eltűnési ügye

2022. április 23. - 16:04

Mikor valaki eltűnik, talán még rosszabb, mintha meghalt volna, mert így a hozzátartozóknak nem jut semmiféle „lezárás” és így nehéz továbblépni, mert az illetőt mindig hazavárják. Az alábbi öt furcsa esetet sosem oldották meg.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

1. Pedro Lopez

Az első eltűnt személyünk nem olyan ember, aki bárkinek is hiányozna, eltűnése egészen más okból ad okot aggodalomra. Pedro Lopez egy kolumbiai sorozatgyilkos, aki 1969 és 1980 között minimum 110 fiatal lányt ölt meg. Az „Andok szörnyetege” saját bevallása szerint ez a szám valójában nagyobb, 300 áldozat körül van. Peruban, Kolumbiában és Ecuadorban is gyilkolt, csak utóbbi országban 53 elásott tetemhez vezette a rendőrséget, akik mind 9 és 12 év közötti kislányok voltak. 1980-ban elítélték, de érthetetlen okokból 1998-ban „stabilnak” nyilvánították ahhoz, hogy feltételesen szabadlábra helyezték az elmegyógyintézetből, szigorú szabályokat betartva. Lopez az első adandó alkalommal megszökött és a mai napig senki nem tudja, hol jár.

2. A játszó kisfiú

1991-et írunk, a négyéves Michael Dunahee a kanadai Blandshard parkban játszik szüleivel, mikor egyszer csak nyom nélkül eltűnik. Az eset azért különleges, mert édesanyja és édesapja közvetlen közelében volt, amikor nyoma veszett és senki nem látott semmit. A kisfiú esete sokkolta Kanadát, a rendőrök pár nap alatt 11.000 tippet kaptak a gyerek hollétéről, de egyik sem vezetett nyomra és tanúk sem kerültek elő. A százezer dolláros nyomravezetői díj sem hozott eredményt, pedig a nyomozás éveken át folyt nagy erőkkel. Ha Michael még él, ma már 35 éves.

3. "Basszus"

2018-ban a 19 éves Brandon Swanson átlagos amerikai tinédzser volt, aki egy buliról hazafelé árokba hajtott autójával, de nem sérült meg. Felhívta szüleit és elmondta, hol van, majd annyit mondott: „Basszus!” (angolul: „oh, shit!”) és a telefon elnémult. Autója motorja még járt, mikor szülei és a rendőrök kiérkeztek, ruháján kívül mindene a kocsiban volt, csak Brandon sehol. Csaknem 14 éve keresik, eredmény nélkül.

4. Anya...

Troy és Catherine Hoggle Maryland államban éltek látszólagos idillben, amíg két gyermekük, a hároméves Sarah és a kétéves Jacob el nem tűnt 2014-ben. A testvérpárt anyjuk látta utoljára, aki sosem árulta el, mi történt a gyerekekkel. Annyit mondott, hogy „egy biztonságos helyre” vitte őket és ugyan férje szerint nagyon is tudja, hol vannak, Catherine azóta sem beszél. A nőt gyilkossággal vádolták, de az orvosszakértők szerint nem beszámítható és holttestek sincsenek, így az ügy sosem került bíróságra, az anyát jelenleg egy pszichiátriai intézetben tartják fogva.

5. A Schulze család rejtélye

Drage egy álmos német kisváros, ahol a Schulze család élt. Az apa, Marco 41, felesége, Sylvia 43, kislányuk, Miriam pedig 12 éves volt, mikor 2015 nyarán eltűntek otthonukból. Marco holttestét egy héttel később megtalálták a közeli folyóban, lábai egy betontömbhöz voltak kötözve. Az eset sokkolta az országot, a család ugyanis boldognak tűnt és semmi nyom nem volt, amin a rendőrök elindulhattak. Anya és lánya azóta sem került elő, így ingóságaikat a rokonok eladták és az összeget egy számlán őrzik, ha netán előkerülnének. Sokak szerint Marco megőrült, megölte családját és öngyilkos lett, mások szerint a feleség ölte meg a férjét és menekült el a lányával, de az is lehet, hogy elrabolták őket és Sylvia és Miriam a mai napig élnek. A német törvények szerint a kiskorú gyermek csak 50 éves korában nyilvánítható halottnak, addig eltűntként kezelik. (bien.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s