h i r d e t é s

A veszprémi tanárokat megajándékozta a Klik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A veszprémi tanárokat megajándékozta a Klik

2020. július 07. - 09:09

 

Fejenként kerek ezer forinttal honorálta pedagógusai egy jelentősebb csoportját a veszprémi tankerület pedagógusnap alkalmából.

Forrás: szeged.jir24.hu

Kivételezett helyzetben érezhetik magukat azok a veszprémi pedagógusok, akik tanévben nyújtott teljesítményét külön elismerte a Klebelsberg Központ. Az alap- és középfokú oktatási intézményeket fenntartó állami szervezet veszprémi tankerületi központja

fejenként ezer forint jutalomban részesítette a tanárokat, tanítókat

a pedagógusnap megkoronázásaként.

Az egyik középiskola hatvanfős tantestületében a jutalom összege így elérte a 60 ezer forintot. Ez szükségképpen kreatív megoldásra sarkallta az intézményvezetőt, amikor döntenie kellett, hogy mihez kezdjen ennyi pénzzel, hogyan fordítsa leghasznosabban s igazságosan a kitüntetettek javára. A megoldást a tanárok számára nélkülözhetetlen eszközben találta meg: az ezer forintokból zsebnaptárakat vásároltak számukra. Ennek köszönhetően a veszprémi pedagógusokra pontosan illik az anyagi elismerést jelző kifejezés: zsebre tehették a jutalmat.

Pedig nyilván lett volna helye a jutalomnak,

hiszen a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete járványhelyzeti távoktatással kapcsolatos felmérésében a pedagógusok fokozott stresszről, az oktatás lebonyolításával kapcsolatban saját zsebből fizetendő költségekről, túlmunkáról, egészségkárosodásról számoltak be. (magyarnarancs.hu)

2015-ben sem számíthattak a pedagógusok valódi jutalomra, pedig akkor koronavírus sem volt még, csak százmilliós, görgetett hiány a Klik-nél.


 

Kommentek

h i r d e t é s