h i r d e t é s

A veszélyhelyzet meghosszabbításáról is szavaznak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A veszélyhelyzet meghosszabbításáról is szavaznak

2021. december 14. - 05:50

Az Országgyűlés ma több mint harminc ügyben tart szavazást, egyebek mellett várhatóan a jövő év nyaráig meghosszabbítja a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet.

Szavazás az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 18-án. Elöl Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. - Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A parlament hétfőn kezdődött ülésének második, befejező napja reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd kormánypárti kezdeményezésre a migráció elleni nemzetközi fellépésről, a Poszt-Cotonoui megállapodás elutasításáról szóló politikai nyilatkozat összevont vitáját bonyolítják le. Ezt követi az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről, valamint a kiskereskedelmi adóról szóló jogszabályok módosításának a vitája a kormány kezdeményezésére.

A képviselők az ezt követő határozathozatalok alatt ezt a nyilatkozatot is elfogadhatják, számos más előterjesztés mellett.

A Ház egyebek mellett dönt a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet 2022. június 1-jéig történő meghosszabbításáról, amelytől a kormány azt várja, hogy ezúttal is rugalmasan tud majd válaszokat adni a járvány okozta nehézségekre.

Az Országgyűlés emellett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa elnökévé választhatja Koltay Andrást, valamint a jobbikos Csányi Tamás és a fideszes Völner Pál mentelmi ügyéről is dönt. (MTI)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s