h i r d e t é s

A vásárosnaményi kórházban hónapok óta nincs fekvőbeteg-ellátás

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A vásárosnaményi kórházban hónapok óta nincs fekvőbeteg-ellátás

2020. augusztus 02. - 11:29

 

A fekvőbeteg ellátás újranyitását követelték tüntetők Vásárosnaményban. A városban a koronavírus-járvány miatt ürítették ki a kórházi ágyakat. Vannak olyan betegek, akiknek egy kisebb beavatkozásért is száz kilométert kell utazniuk.

Gyakorlatilag rendelőintézetként üzemel a vásárosnaményi kórház – mondják a helyiek az ATV beszámolója szerint. A koronavírus-járvány hazai megjelenése óta ugyanis szünetelteik a fekvőbeteg-ellátási osztályokat. „Nincsen belgyógyászatunk, nincsen krónikus osztályunk, ápolási osztályunk, gyermekosztályunk, sem rehabilitációs osztályunk. Ígéretet kaptunk a kórház vezetésétől szeptemberben huszonhárom osztály indul újra” – nyilatkozta Sápi Mónika.

Ő annak a demonstrációnak a főszervezője, amellyel azt próbálják elérni emberek, hogy nyissák meg újra a város kórházában a fekvőbeteg-ellátást.

A szervező szerint ez azért is aggályos, mert a sürgősségi osztály szintén egyik pillanatról a másikra tavaly nyáron megszűnt. Akkor azt mondták, ez csak ideiglenes, majd szeptemberben újranyitják, de ez csak ígéret maradt. Sokaknak most ötven vagy száz kilométert is utazni kell az egészségügyi ellátásért – derül ki a riportból. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s