h i r d e t é s

A választók kétharmada szerint itt az ideje visszavonni a veszélyhelyzetet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A választók kétharmada szerint itt az ideje visszavonni a veszélyhelyzetet

2020. május 25. - 16:23

 

Még a kormánypártiak jelentős része is úgy véli, hogy vissza kell adnia a korlátlan hatalmat Orbánéknak.

Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 25-én. A kormányfő mögött Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (b). - Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Ezer fő megkérdezésével készített közvélemény-kutatást a kormányközeli Nézőpont Intézet. A felmérés szerint a válaszadók 66 százaléka – ezen belül a fideszesek 61 százaléka – szerint a kormánynak meg kell szüntetnie a veszélyhelyzetet. 

Gulyás Gergely múlt héten jelentette be, hogy a kormány e hét kedden benyújtja azt törvénytervezetet, amely fenntarthatja néhány rendkívüli jogrendben hozott döntését a kormánynak, ezt követően pedig visszavonja a kabinet a járványügyi veszélyhelyzetet.

A Nézőpont szerint a választók 78 százaléka gondolja úgy utólag is, hogy indokolt volt a rendkívüli jogrend kihirdetése, és ugyanennyien elégedettek a kormány koronavírus-járvány elleni védekezésével.

Érdekesség, hogy míg a kormánykritikus szavazók 70 százaléka gondolja úgy, hogy a vírusnak lesz második hulláma, a kormánypártiaknak csupán 57 százaléka vélekedik így. (Index.hu) / borsod24.com


 

h i r d e t é s