h i r d e t é s

A Transvanilla Egyesület elítéli az elfogadott törvényi szabályozást

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Transvanilla Egyesület elítéli az elfogadott törvényi szabályozást

2021. június 18. - 16:28

 

A Transvanilla Egyesület elítéli a Parlament által elfogadott törvényi szabályozást, amely korlátozza a gyermekek szexuális egészséghez, szexuális egészség-neveléshez, szabad önkifejezéséhez és tájékoztatáshoz való jogát, valamint hátrányosan megkülönböztet számos gyermeket és azok családját ma Magyarországon.

A kép illusztráció! - Forrás: transvanilla.hu

A törvényi szabályozás betiltja a 18 éven aluliak számára az összes olyan terméket, reklám- és médiatartalmat, amely a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást jeleníti meg. Ezen túlmenően megtiltja a társadalmi célú reklámokban az LMBTQI emberek megjelenítését, valamint megtilt minden olyan LMBTQI témájú oktatási programot, amely említést tesz a meleg, illetve transznemű emberekről, ehhez kapcsolódóan a szexuális orientációról vagy a nemi identitásról.

A jogi szabályozás minden szempontból összeegyeztethetetlen azokkal a nemzetközi emberi jogi szerződésekkel, amelyekhez a Magyar Állam is csatlakozott. Továbbá komoly aggodalomra ad okot, hogy a szakmai és társadalmi konzultáció nélkül, néhány nap alatt elfogadott szabályozás általános és tág fogalmakkal tiltja be és szankcionálja a szexuális irányultságról és a nemi identitásról való midenfajta párbeszédet. Ez pedig lehetőséget ad a Kormánynak arra, hogy a jövőben az aktuális érdekeinek megfelelően értelmezze és alkalmazza ezeket a szabályokat. (transvanilla.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s