h i r d e t é s

A több mint tízezer érdeklődőből 724-en jelentkeztek határvadásznak

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

A több mint tízezer érdeklődőből 724-en jelentkeztek határvadásznak

2022. augusztus 12. - 07:12

Hatalmas volt az érdeklődés a határvadászati munka iránt, de egyelőre ennek csak a töredéke jutott el odáig, hogy ténylegesen a képzést megelőző felvételt tegyen.

A kép illusztráció! - Forrás: police.hu

Az első ütemben 2200 határvadászt terveznek toborozni, míg a második ütemben ez a létszám 4000 főre növekedne. A rendőrség végzi a toborzást, akárcsak a teszteket, amik jelenleg is zajlanak.

A fő cél, hogy ezzel tehermentesítsék a katonákat és a rendőröket a határ azon részén, amely felől folyamatosan érkeznek az illegális bevándorlók. A Telex megkapta a választ az ORFK-tól, akik közölték, eddig összesen hányan adták le a jelentkezésüket.

Július 15. és augusztus 8. között összesen 10 352 fő érdeklődött telefonon, e-mailes, személyes, illetve egyéb formában a rendőrségen. Ebben az időszakban összesen 724-en adták le a jelentkezési lapjukat, és augusztus 8-ig 644 jelentkező alkalmassági szűrése zajlik folyamatosan.

A rendőrség tájékoztatás szerint elkezdődött a képzése azoknak, akik az elsők között jelentkeztek a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezredébe. Egy négyhetes intenzív kurzuson vesznek részt a programban lévők, mind elméleti, mind gyakorlati ismeretek mellett. (liner.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky