h i r d e t é s

A tanárok kirúgása mellett a BM kérdőívet töltetne ki a szülőkkel a közoktatásról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A tanárok kirúgása mellett a BM kérdőívet töltetne ki a szülőkkel a közoktatásról

2022. december 02. - 08:41

A tárca közleményében azt írja, hogy az oktatásban leginkább érintettek véleményére kíváncsi.

A belügyminisztérium központi épülete Budapesten, a József Attila utca és a Széchenyi tér sarkán - Forrás: wikipedia/ VinceB

Minden köznevelési intézményben tanuló gyermek szülője, gondviselője kitöltheti azt a kérdőívet, amelynek kérdései "az oktatásban leginkább érintettek véleményének megismerését célozzák" - közölte a Belügyminisztérium (BM) csütörtökön az MTI-vel.

Egészen érdekes a tárca időzítése, hiszen azt követően egy nappal lettek hirtelen kíváncsiak az érintettek véleményére, hogy gyors egymásutánban kirúgtak nyolc tanárt három középiskolából. Ennek következtében tüntetések és munkabeszüntetések zajlanak éppen országszerte, amikor a BM kérdőívet töltetne ki a szülőkkel, mint az oktatásban leginkább érintettekkel. Bár a diákok valószínűleg némileg érintettebbek, de ne vesszünk el a részletekben.

A BM tájékoztatása szerint a kérdések a többi között a biztonságos és rendezett iskolai környezetre, a házi feladat elkészítésének időigényére, a tanulók tanítási órákon kívüli, szervezett elfoglaltságára, az iskolai teljesítmény objektív mérésére vonatkoznak. A kérdőíven szereplő kérdéseken túl lehetőség van arra, hogy a szülők, gondviselők bármilyen más véleményt, javaslatot eljuttassanak a tárcához.

A kérdőív anonim kitöltésének platformjául a Kréta rendszer szolgál majd, amiről köztudott, hogy megbízható és nem akkor töri fel az első arra járó hacker, amikor csak az úri kedve úgy tartja. (MTI)/hvg.hu


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky