h i r d e t é s

A szerencsejáték üzletág egy fontos szereplő lett a digitális gazdaságban

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

A szerencsejáték üzletág egy fontos szereplő lett a digitális gazdaságban

2022. március 26. - 18:30

A digitális gazdaság egy meghatározó része a gazdaságnak, és a gazdasági szereplők között teljes összhang van azzal kapcsolatban, hogy az üzletág rohamosan tovább fog növekedni és a közeljövőben még nagyobb szeletét fogja adni a nemzetgazdaságnak.

A digitális gazdaság egyre több munkavállalót foglalkoztat Magyarországon, és a teljes alkalmazotti összlétszám elérheti a több százezer főt. Az üzletág fontosságát felismerve a magyar kormány különböző programokkal segíti azt, hogy egyre többen kapcsolódjanakbe a digitális gazdaságba. Ezenkívül a kormány arra is törekszik, hogy a digitalizáció a gazdaság minden szegmensében végbe menjen.A digitális gazdasághoz tartozik a távközlés, a televízió és internetszolgáltatás (https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/ikt/2020/02/index.html). A távközlés üzletága a hagyományos telefonálást foglalja magában. A mobilhálózat adatforgalma az elmúlt években a sokszorosára növekedett. A televíziószolgáltatás egy másik jelentős ága a digitális üzletágnak. A hagyományos vezetékes televíziót egyre jobban kiszorítja a kábeltelevíziós szolgáltatás. A digitális üzletág legfontosabb ágazata egyértelműen az internetszolgáltatás. Az internet manapság számos gazdasági ágazat és szolgáltatás színtere lett. A munkaközvetítő oldalakon az ügyfelek könnyedén találják meg egymást. A cégek sokszor távmunkában foglalkoztatnak egy alkalmazottat, mert a feladatok elvégzéséhez nincs szükség az alkalmazott fizikai jelenlétére.

A koronavírus járvány erőteljesen hozzájárult a digitális üzletág fejlődéséhez. Nagyon sok munkavállaló otthonról végezte a munkáját a járvány alatt, és a munkaköri feladatukat is úgy választották meg, hogy egyre jobban támaszkodjanak az internet által nyújtott lehetőségekre. A hagyományos munkavégzés mellett a gazdaság más ágazatai is egyre erőteljesebben bekapcsolódtak a digitális üzletágba. A szerencsejáték üzletág internetes forgalma az utóbbi években hihetetlen mértékben növekedett.

A törvényi szabályozás Magyarországon sokáig gátolta a külföldi online szerencsejáték szolgáltatók megjelenését, de az utóbbi időben a törvényi szabályozást hozzáigazították az Európai szabályozáshoz, ezért külföldi szerencsejáték szolgáltatók is részt vehetnek a hazai internetes szerencsejáték üzletágban. A legfrissebb szerencsejátékot érintő szabályozás szerint a Szerencsejáték Zrt sportfogadási moopóliuma is megszűnik. Az online kaszinók területén már korábban bevezetésre került a liberalizált szabályozás, de a sportfogadás kimaradt ebből a körből. Ezt hiányosságot szeretnék a törvényalkotók kiküszöbölni, és az állami Szerencsejáték Zrt. monopóliumát ezzel a javaslattal megszüntetni, és a sportfogadás piacát liberalizálni.

Az online kaszinó üzletágban hatalmas fejlődés ment végbe az elmúlt időszakban. Online kaszinó oldalak kaszinójátékok óriási választékát kínálják a játékosoknak, és a játékosok szó szerint a bőség zavarával küzdenek, amikor megpróbálnak kiválasztani egy játékot. A kaszinószolgáltatók között óriási verseny zajlik azért, hogy a legjobb játékokat biztosítsák a játékosoknak. A különböző bónuszok, és látványos új grafikai és audiovizuális megoldások mind azt szolgálják, hogy a vetélytárs játékokat felülmúlják. Az új játékosoknak egy vonzó üdvözlőbónuszokat biztosítanak, amelyek segítségével sokkal hatékonyabban tudnak új játékosokat toborozni.

A szerencsejátékok és játékosok rohamos növekedésével az online szerencsejáték üzletág is egyre nagyobb bevételre tesz szert. Az Európai Unióban az online szerencsejáték több 10 milliárdos bevételre tesz szert évente, és a teljes szerencsejáték üzletágnak gyakorlatilag negyedét már az online szerencsejáték üzletág teszi ki. Európában az Egyesült Királyság áll az első helyen a szerencsejáték üzletágból befolyt jövedelmeket illetően, ami érdekes módon jelentősen meghaladja például Németország vagy Franciaország szerencsejátékból származó jövedelmét. Az éves bevétel Európa minden országában minden évben nagyjából 10%-kal növekszik. A bevétel legnagyobb része a sportfogadásból származik és nagyjából 40%-ot tesz ki. Ezt követik a klasszikus kaszinójátékok 30%-os részesedéssel. A több játéktípus részesedése egyenként nem éri el a 10%-ot.   

A jövedelem döntő része a legális szerencsejátékból származik, azaz olyan szolgáltatók által biztosított játékokból, amelyeknek a működését különböző felügyeleti hatóságok szabályozzák. Egy viszonylag kis része a bevételnek származik a nem felügyelt kaszinószolgáltatók által elért nyereségből. A felügyeleti hatóságok megpróbálják a hatáskörüket kiterjeszteni a teljes online szerencsejáték szektorra. A játékosok figyelmét számos helyen felhívják arra, hogy a nem felügyelt kaszinószolgáltatók által biztosított kaszinójátékok nem biztonságosak, és ezért melegen ajánlják a felügyelt kaszinószolgáltatókat.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s