h i r d e t é s

A Szegedi Tudományegyetem kirúgta a szexista-rasszista megjegysékért a professzort

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A Szegedi Tudományegyetem kirúgta a szexista-rasszista megjegysékért a professzort

2021. május 05. - 17:04

 

A Szegedi Tudományegyetem döntése alapján elbocsátották Gulyás László professzort, aki korábban szexista és rasszista megjegyzéseket tett diákjainak.

Gulyás László - Forrás: SZTE JGYPK

Az SZTE számolt be a rektori döntésről, mely szerint az egyetem “értékrendjével összhangban” elbocsátották Gulyás László professzort, a hallgatói panaszok ügyében elrendelt tényfeltáró vizsgálatot pedig lezárták.

"A vizsgálat megállapításait mérlegelve és azokra alapozva a Szegedi Tudományegyetem rektora mint a munkáltatói jogkör gyakorlója, a Szegedi Tudományegyetem értékrendjével összhangban meghozta a szükséges munkáltatói intézkedést" – írta a Szegedi Tudományegyetem közleményében.

A professzor ügye közel egy hónapja robbant ki, miután kiderült, hogy rasszista és szexista megjegyzéseket tett óráján, többek közt olyan mondatok hangoztak el, mint Joe Biden amerikai elnök “félhülye”, Kamala Harris alelnök “fekete r*banc”, a japánok “degeneráltak”, azonban Claudia Schiffert szívesen látná a hálószobájában.

A kompromittáló kijelentések miatt az egyetem belső vizsgálatot indított a professzor ellen, s kiemelték, hogy az elhangzott kijelentésektől az intézmény elhatárolódik, ugyanis azok ellentétesek az egyetem értékrendjével. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s