h i r d e t é s

A szcientológusok folytatják az összefogást a koronavírus ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A szcientológusok folytatják az összefogást a koronavírus ellen

2020. október 28. - 11:43

 

A járvány első hullámakor nem telt el olyan hét, hogy a Szcientológia önkéntes lelkészek ne segítettek volna valamerre az országban. Vidéken és Budapesten egyaránt egyházak, alapítványok és szeretetszolgálatok képviselőivel fogtak össze, hogy segítsék a rászorulókat.

A járvány második hulláma alkalmával sem pihennek. Az önkéntes lelkészek továbbra is az előítéletek nélküli összefogásra igyekeznek bátorítani mindenkit. Hangsúlyozzák, erre van most a legnagyobb szükség, hiszen a jelenlegi bajban mindannyian kisebb-nagyobb mértékben érintettek vagyunk. A járvány miatt kialakult helyzetben még olyanok is hátrányos helyzetbe kerülhetnek, illetve nehézségekkel küzdhetnek, akik korábban nem szorultak segítségre. 

Ezért az önkéntes lelkészek igyekeztek felmérni a helyzetet és segélyszervezetektől, jótékonysági alapítványoktól megtudni, mire van a leginkább szükség. Egy idő után elkezdték őket is megkeresni különféle segítségkérésekkel. Adományokat vittek egy távoli faluba, több nagyközségbe, városba, de budapesti rászorulóknak és még két erdélyi gyermekotthonba is. Általában tartós élelmiszert, friss gyümölcsöt, vagy fertőtlenítőszert, használt ruhát, gyermekjátékokat, heti átlag fél- egy tonnányi rakományt juttattak el a rászorulóknak, de volt, hogy kórházi dolgozóknak, gyermekkórháznak, illetve mentősöknek segítettek hordozható EKG készülékkel, pelenkával, vagy épp, amire szükség volt. 

Az elmúlt hetekben a tartós élelmiszerek mellett tanfelszereléseket is adományoztak az iskolakezdésre való tekintettel. Egy katolikus iskolának például rajzlapból és fénymásoló papírokból egy fél évre elegendő készletet biztosítottak egy nyugat-magyarországi nagyközség plébánosán keresztül. Később Kelet-Magyarországon is ezt tették. 

Tápióbicskére szállítottak rajzeszközöket, tartós élelmiszert és friss gyümölcsöt egy halmozottan hátrányos gyermekeket foglalkoztató házba, az azt működtető egyesület megkeresésére, és még aznap visszafelé vittek adományaikból a budapesti Tündérpakk Alapítványnak is, akik 18 családot tudtak ellátni a kapott tartós élelmiszerekből. 

A Szcientológia önkéntes lelkészek mottója, hogy "mindig lehet valamit tenni", és ehhez mérten tesznek is, és vallják, hogy a koronavírus okozta helyzetben összefogással még többet lehet segíteni! Ezt az időszakot sikeresebben átvészeljük úgy, ha nem hagyjuk lesüllyedni azokat, akik nagyobb bajba kerültek.


 

Kommentek

h i r d e t é s