fbpx A soroksári futónő gyilkosa a kiszabható legsúlyosabb ítéletet kapta | CIVILHETES

h i r d e t é s

A soroksári futónő gyilkosa a kiszabható legsúlyosabb ítéletet kapta

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A soroksári futónő gyilkosa a kiszabható legsúlyosabb ítéletet kapta

2021. október 15. - 10:28

 

Élete végéig börtönben marad R. Szilveszter. 

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Emberölés, szexuális erőszak és kifosztás bűntette miatt életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte pénteken a bíróság R. Szilvesztert, a soroksári futónő néven ismert Gyurik Krisztina gyilkosát - írja az Index.

R. Szilvesztert a fővárosi törvényszéki ítélethirdetésre videón kapcsolták be a börtönből.

Gyurik Krisztina nyolc éve Budapest XXIII. kerületében kora este futni indult, megtámadták és brutálisan megverték, megkötözték, megerőszakolták és egy zsineggel megfojtották.

Ezt követően a rendőrök minden 17 és 70 közötti férfiról DNS-mintát vettek, aki 3 kilométeres körzetben lakott, de a nyomozás így sem vezetett eredményre majdnem öt éven át, ezért a gyilkos fejére 5 millió forintos vérdíjat tűztek ki.

2018-ban laboratóriumi minták alapján viszont rábukkantak R. Szilveszterre, aki akkor már börtönbüntetését töltötte más bűnök miatt (kevéssel a gyilkosság után vonták eljárás alá). Ráadásul letétben volt büntetése alatt a futónő mobiltelefonja.

R. Szilveszter DNS-e megegyezett a helyszínen talált nyomokkal. A férfi ezt korábban azzal magyarázta, hogy a környéken járva látta, hogy egy férfi bántalmaz egy nőt, és megállt segíteni, megütötte az elkövetőt, ekkor sérült meg - olvasható az Index összefoglalójában. (Infostart)


 

Kommentek

h i r d e t é s