h i r d e t é s

A Roszatom is segíti a mentést Törökországban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A Roszatom is segíti a mentést Törökországban

2023. február 08. - 16:17

A Roszatom törökországi atomerőmű építési projektjének dolgozói segítik a mentést
a pusztító földrengések után 

Véradás Büyükeceliben

Az Akkuyu Atomerőmű építésén dolgozók közül több mint kétszázan siettek a hét eleji törökországi földrengések bajbajutottjainak megsegítségére. Összesen 80 munkagéppel – autódarukkal, vontatókkal, traktorokkal, markolókkal és billencsekkel segítik a romok alatt rekedtek mentését. Az építkezésről 60 autóbuszt irányítottak a 170 kilométerre fekvő Adanába, amelyekkel a világ minden részéből érkező mentőalakulatokat és orvosokat szállítják a nemzetközi repülőtérről a földrengés sújtotta településekre.


Útban a munkagépek a földrengés sújtotta térségbe

Az atomerőmű építkezésén dolgozók közben gyűjtést szerveztek a földrengéskárosultaknak. Meleg ruhákat és más létszükségleti cikkeket gyűjtöttek Silifke, Kum Mahallesi és Taşucu településeken, ahol a dolgozók többsége él. A dolgozók és a helyi lakosok takarókat, hálózsákokat, ruhát, cipőt és más létszükségleti cikkeket vittek a gyűjtőpontokra, ahol kedd estig 4 tonnányi segély gyűlt össze, amelyet Silifke önkormányzata juttat el a rászorulóknak.


Gyűlik a segély a rászorulóknak

Részt vesznek az atomerőmű építésén dolgozók a véradásban is. A Nemzetközi Vörös Félhold a silifkei véradópontok mellett véradást szervezett Büyükeceliben, a munkások lakhelyén. Pénzadományokat gyűjtenek az Akkuyu Nuclear vállalat Ankarában és Moszkvában dolgozó munkatársai is.

Az Akkuyu Atomerőmű építési területén is érezhető volt a hétfői rengés, de a szakemberek megállapításai alapján az épületszerkezetekben, a darukban, illetve egyéb berendezésekben nem keletkeztek károk. Az építési-szerelési munkálatok folytatódnak.


Kommentelne? Kattintson ide!