h i r d e t é s

A rendőrség vetett véget a pécsi Elios-botránynak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A rendőrség vetett véget a pécsi Elios-botránynak

2021. május 12. - 07:44

 

A Mellár Tamás feljelentése nyomán indított eljárást megszüntette a rendőrség.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A rendőrség megszüntette a Mellár Tamás feljelentése nyomán indított eljárását az Elios-botrány ügyében. Arra hivatkoztak, hogy nem történt bűncselekmény.

Mint ismert, a Mindenki Pécsért Egyesület elnökeként ez év elején különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és gazdasági csalás, valamint versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntettek gyanúja miatt Mellár Tamás feljelentést tett a megyei rendőr-főkapitányságon a pécsi Elios-ügyben.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya által 2021. február 11-i nyomozás elrendelését követően a megyei rendőr-főkapitányság vezetője kizárási indítványt terjesztett elő, melynek helyt adva az ORFK az eljárást a Készenléti Rendőrség hatáskörébe utalta.

Mellár Tamás, Pécs országgyűlési képviselője Facebook-oldalán most azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiemelt Ügyek Osztály az eljárást megszüntette arra hivatkozva, hogy a cselekmény nem bűncselekmény.

Mellár Tamás hozzátette, hogy feljelentőként további jogi lépésre nincs lehetősége. Azonban a gyanúsított, a védő, a sértett, a vagyoni érdekelt és az egyéb érdekelt a határozat ellen a nyomozó hatóságnál panaszt terjeszthet elő. "Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának sértettként tehát még van lehetősége az ügy folytatására, bízom benne, hogy ez meg is fog történni." (ezalenyeg.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s