h i r d e t é s

A rasszizmus ellen tüntettek világszerte

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A rasszizmus ellen tüntettek világszerte

2021. március 22. - 06:43

 

Mintegy ötszáz ember tüntetett vasárnap a nyugat-amszterdami Westerparkban a Rasszizmus és Diszkrimináció Elleni Nemzetközi Napon.

Fotó: ABDULHAMID HOSBAS / AFP / Anadolu Agency / nepszava.hu

Mivel a tömeg egy idő után átlépte a megengedett létszámot, ezért a helyi önkormányzat felszólította a helyszínre érkezőket, hogy ne lépjenek be a tüntetés helyszínére.

Az utóbbi hetekben a holland fővárosban több, a járvány miatt hozott korlátozások ellen szóló demonstrációt is a rendőrség oszlatott fel.

"Olyan országban akarok élni, ahol nincs rasszizmus, ahol mindenkinek egyenlőek a lehetőségei, és ahol toleránsak az emberek" - mondja egy férfi.

"Sokkolónak találom, hogy olyan sok ember szavazott szélsőjobboldali pártokra, egyre több székük van a parlamentben. Szerintem ez elfogadhatatlan" - vélekedik egy nő.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának közleménye szerint olyan világot kell kialakítani, amely aktívan rasszizmusellenes.

Az Egyesült Államokban a rasszizmus elleni nemzetközi nap elsősorban az ázsiai embereket érő hátrányos megkülönböztetésről szólt.

Georgia állam fővárosában, Atlantában március közepén egy fegyveres agyonlőtt nyolc embert, köztük hat ázsiai származású nőt. Ez idén már a hatodik ilyen jellegű tömeges gyilkosság volt Amerikában.

Az ázsiai származású embereket egyre több erőszakos támadás éri a járvány eleje óta. (Euronews)


 

Kommentek

h i r d e t é s