h i r d e t é s

A nem ismert Erdogan

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A nem ismert Erdogan

2018. október 11. - 09:47

Erdogan a 21. század egyik legműveltebb és legsokoldalúbb iszlám vallású politikusa... 

Forrás: MTI

Nem tudós, nem Korán- magyarázó, de politikusi pályakezdete óta igyekszik a Korán tanítása szerint élni, politizálni.

Ő volt az, aki pl. isztambuli polgármesterségének idején a nagyvárosban bevezette - a máig is jól működő - népkenyér (törökül: halk ekmek) szociális intézményét. Ennek az a lényege, h még a legszegényebb néprétegnek is juthat mindennap olcsó (a városi nagy kenyérgyárban készített) kenyér. Az egyszerű nép szereti, tiszteli és, mint a megdöntésére Fetullah Gülennel az élén szervezett sikeErdoganlen puccs során kiderült, hallgat a szavára...

Törökországnak már jó ideje nem volt ilyen karizmatikus vezetője, ami természetesen nem tetszik sem az ellenlábasainak (lásd FG követői és szövetségesei) sem a nyugati világ megmondóembereinek. Az utóbbiak - vélhetően - legnagyobb, de nyíltan ki nem mondott baja az lehet, hogy Erdogan elnök (korábban miniszterelnök) megteremtette a jólétet az országában, visszafizette az általa vezetett kormány a teljes államadósságot, emellett hatalmas fejlesztésekbe kezdett... Új egyetemek, kórházak, lakótelepek, tengeri- és légikikötők, utak, alagutak, korszerűbb lett a tömegközlekedés, az ipar, a mezőgazdaság stb. Tisztábbak lettek a városok, a közterek stb.

Mindez olyan körülmények között, amikor nap mint nap háborúban áll az ország, a külföldről felfegyverzett, és folyamatosan hadianyaggal ellátott, ideológiailag,a sajtó útján is segített terroristákkal, (PKK, PYD, DAIS stb) akik iskolák, kórházak, civilek ellen hajtanak végre sokszor halállal végződő titkos terror akciókat... A Erdogan vezette Törökország jelentős társadalmi (iskolák, kórházak stb) és gazdasági segítséget nyújt pl. (kutak fúrása a vízben szegény területeken, áldozati állatok vásárlása és levágása a legszegényebb területeken!) számos kétoldalú gazdasági egyezményt hozott tető alá különféle afrikai országokkal...

A Erdogan vezette ország befogadott, kb. 5 millió menekültet (ebből kb. 4 millió arab országokbeli, a háborús zónákból... ill. a többi pedig a volt Szovjetunió, továbbá más keleti országok és más keleti régióból való) és még hosszan sorolhatnám!

(Tessék figyelembe venni, h ez olyan ember tapasztalata mindez, aki 30 éve figyeli, látja a törökországi élet - a társadalmi és gazdasági - változásait, és aki közel másfél évtizede ott él!)

Ebubekir Ferenci / Mihállfy Balázs

Kapcsolódó cikkek: 

 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s