h i r d e t é s

A mentelmi bizottság összehívását kéri a Párbeszéd

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A mentelmi bizottság összehívását kéri a Párbeszéd

2021. december 08. - 12:45

A Párbeszéd kezdeményezi, hogy Völner Pálnak, az Igazságügyi Minisztérium lemondott államtitkárának az ügyében hívják össze az Országgyűlés mentelmi bizottságát.

forrás: Daily News Hungary

Kocsis-Cake Olivio, a párt frakcióvezető-helyettese szerdai, online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy Völner Pál csak a miniszterhelyettesi és az államtitkári posztjáról mondott le, a képviselői mandátumáról azonban nem.

Amíg nem függesztik fel a képviselő mentelmi jogát, addig nem indulhat ellene büntetőeljárás. Ha ezen a héten nem ül össze a bizottság, akkor a jövő héten a parlament plenáris ülése nem dönthet a felfüggesztésről, a karácsonyi szünet miatt pedig több hónapot is csúszhat a döntés - hívta fel a figyelmet Kocsis-Cake Olivio.

Vizsgálni kell Völner Pál felettesének, Varga Juditnak a felelősségét is, mert az igazságügyi miniszter "nagyon megbízott" a lemondott államtitkárban - érvelt a képviselő. Úgy fogalmazott: az esetet a büntetőeljárásban fel kell tárni Völner Páltól, Varga Juditon át "egészen a miniszterelnökig, hiszen ő is érintett, ő is tudhatott már erről az ügyről régóta".

A Legfőbb Ügyészség kedden jelentette be, hogy Polt Péter legfőbb ügyész Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára parlamenti mentelmi jogának felfüggesztését kérte a házelnöktől egy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként.

Völner Pál jogi képviselője aznap közölte: ügyfele kedden benyújtja lemondását államtitkári tisztségéről. Az ügyvédi iroda közleményében az áll: Völner Pál nem ismeri el büntetőjogi felelősségét, semmilyen bűncselekményt nem követett el, "államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően látta el". (MTI)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s