h i r d e t é s

A mentelmi bizottság elé kerülhet Orbán luxusrepülőzése

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A mentelmi bizottság elé kerülhet Orbán luxusrepülőzése

2018. október 03. - 18:23

 

A Párbeszéd arra kéri a mentelmi bizottságot, hogy hozzon állásfoglalást arról, ajándéknak minősül-e, ha egy képviselő ingyenes repülőutakat kap, és hogy ezeket az utazásokat fel kell-e tüntetni a képviselői vagyonnyilatkozatban.

Forrás: MTI Fotó: Beliczay László

Az ellenzéki párt képviselője, Kocsis-Cake Olivio szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Garancsi Istvánnak, a Mol Vidi FC tulajdonosának repülőgépén utazott a futballcsapat külföldi mérkőzéseire. Szerinte "komoly zavar van a kormányzati kommunikációban a repültetéssel kapcsolatban", a fideszes politikusok egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesznek.

Hangsúlyozta: az Országgyűlésről szóló törvény alapján a parlamenti képviselők a vagyonnyilatkozatukban kötelesek beszámolni a havi tiszteletdíjukat meghaladó mértékű ajándékokról vagy juttatásokról.

Ha mentelmi bizottság szerint ezeket az ajándékokat fel kell tüntetni, a miniszterelnöknek már a korábbi utazásait is be kellett volna vallania vagyonnyilatkozatában; ha a testület nem így dönt, akkor át kell nézni és módosítani kell a vonatkozó törvényt - értékelt Kocsis-Cake Olivio.

(MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s